terra condere

informació obraCompanyia:
Xa! Teatre
Intèrprets:
Alba Blanco
Autoria:
William Shakespeare
Sinopsi:

Un espai buit, erm, inhabitat. Un projecte no realitzat, una ciutat fora de la ciutat, als seus marges. Un recorregut pels seus murs invisibles. Què hi resta, allí, als marges de la ciutat? Què s’hi amaga, en aquell llindar entre allò que és ciutat i allò que ja no ho és? I, de la mateixa manera, els marges de la societat són encara part de la societat? Només endinsant-nos-hi i reconeixent-los podrem sentir-los, comprendre’ls, interrogar-nos sobre ells.

Aquest espectacle implica un recorregut a peu. Porteu calçat còmode i roba adequada segons el temps previst.

Espectacle finalista al Premi de la Crítica Arts de carrer 2016

Crítica: terra condere

14/09/2016

El laberint de la imaginació

per Manuel Pérez i Muñoz

Un bus ens transporta des de la porta del cementiri de Tàrrega a un camp ple d'ametlers mig secs. Amb unes mínimes instruccions i el vestuari adequat, el públic s'endinsa en un laberint de camins de terra, sense més companyia que el silenci que ens conviden a mantenir. Pel camí trobarem fragments d'un trencaclosques que la reflexió i quietud del trajecte contribueixen a magnificar, objectes i instal·lacions a meitat camí entre l'escultura i l'art conceptual. Mitjançant un subtil joc d'insinuacions, la imaginació dels petits grups de passavolants s'enlaira en mil direccions.

Cap al final, retrobada i explicació, tot quadrà i quasi cada fragment encaixa en la realitat desvetllada. La sensació d'epifania engrandeix el missatge i, al mateix temps, s'acompanya de la nostàlgia per les teories interpretatives que el públic ha construït al llarg del camí. Un espectacle tan imaginatiu com matemàtic, tan suggeridor com punyent. En volem més!