The Legend of Burning Man

informació obraIl·luminació:
Aleix Ramisa
Autoria:
Insectotròpics , William Shakespeare
Escenografia:
Llorenç Corbella
Intèrprets:
Iex (artista plàstic), Xanu (artista plàstic), Laia Ribas (videoexperimentador), André Cruz Shiraiva (videoexperimentador), Padi Padilla (actriu), Matias Fabbro (actor)
Producció:
Maria Thorson
Direcció:
Declan Donnellan
Sinopsi:

Viatge poètic i oníric, basat en fets reals, on la companyia fa una revisió d'un antic espectacle, "Bouazizi", estrenat el 2013. Explica la història d'un home del qual tothom ha sentit parlar, però de qui ningú en sap el nom. Un mite per a milions de persones, capaç d'incendiar la xarxa i desencadenar al seu pas una onada de revolucions. El videoart, la pintura, el teatre, la música en directe i la performance es fusionen en una producció multimèdia contundent i explosiva que cal veure movent-se per l’escenari 360°, per respondre una gran pregunta del nostre temps: si tots som a la xarxa, qui és l'aranya?

Crítica: The Legend of Burning Man

12/09/2017

La llibertat, en contingut i forma

per Manuel Pérez i Muñoz

El terme multidisciplinari es queda curt per definir el treball d'una companyia que porta al límit la separació entre gèneres artístics. Insectotròpics són teatre, música, dansa, pintura, escultura, mapping i tantes altres coses, ingredients en afegit justificat, sense caure en abusos. Amb 'Compra'm' –espectacle que va inaugurar FiraTàrrega 2015– van demostrar que era possible crear al carrer per al gran públic sense renunciar al missatge polític. A 'The Legend of Burning Man' recuperen trets d'un espectacle anterior per apropar-se al mite de Mohammed Bouazizi, tunisià que amb el seu suïcidi va donar el tret de sortida a les primaveres àrabs. Poesia que salta de la realitat a una instal·lació 360º, un xou que embriaga els sentits sense caure en afirmacions pamfletàries. L'espectador és convidat a recórrer cada cantó de l'escenari, només la seva percepció podrà completar el sentit de l'espectacle. La llibertat com a debat, tant en el contingut com en la forma.