The Punch and Judy Show

informació obra


La Puntual és l'únic teatre professional de la ciutat dedicat exclusivament als espectacles de titelles per a canalla. Entrar-hi i seure-s'hi en els bancs de diferent alçada ja és endinsar-se en l'emoció infantil de voler viure a través d'uns personatges de fusta.

Autoria:
Rod Burnett
Direcció:
Rod Burnett
Intèrprets:
Rod Burnett
Sinopsi:

Els cops de bastó no porten enlloc però, en un espectacle de titelles, poden ser força divertits. I més si els reparteix tot un mestre del gènere com el britànic Rod Burnett.

Sabeu aquells espectacles protagonitzats per titelles de guant on sempre hi ha un manaire que clava garrotades a tothom? N’hi ha a Itàlia, a casa nostra i a molts països del món, però ja fa temps que els britànics el van convertir en un gènere tradicional que, per més segles que hagin passat des que es va inventar, és tan divertit com el primer dia. Veniu a veure Mr. Punch, escolteu la seva veu singular i mireu quin tros de nas i quines galtes més vermelles! Ja us avisem que aquest no és l’espectacle més pacífic del món, però la canalla s’ho passarà tan bé com els pares i mares. No ho proveu a casa, que fa mal.

Espectacle recomanat a partir dels 3 anys

Crítica: The Punch and Judy Show

11/07/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Jordi Jané

Titelles de guant anglesos amb una tradició que arrenca del segle XVI i té les arrels a la commedia dell’arte italiana (com el nostre putxinel·li, el personatge de Punch deriva directament del Pulcinella napolità).

Rod Burnett és un excel·lent manipulador que fa anar els personatges amb una intensitat i un tempo escènic que fan les delícies dels espectadors més menuts i fan petar de riure els ganàpies com un servidor. El trapella Punch, la seva dona Judy, el seu bebè, el pallasso Joey, els policies, l’esquelet, el cocodril i el Dimoni cobren una intensa vida en les mans i els recursos vocals de Burnet. Molt hàbil amb l’ús de la llengüeta (reservada per a les intervencions de Punch), té diversos registres de veu per a la resta de personatges, alhora que omple l’espai sonor amb la seva harmònica.

La canalla s’ho passa d’allò més bé intervenint espontàniament en aquesta comèdia de titelles de garrotada i avisant sorollosament els protagonistes quan apareixen personatges foscos i amenaçadors com l’esquelet, el Dimoni o els policies. Cal dir que els nens veuen normal que, seguint la tradició popular, Punch fiqui el bebè a la màquina de trinxar carn i l’acabi convertint en botifarres. Potser alguns pares no ho veuran tan normal o educatiu, però jo els demanaria que recordessin els ogres, els gegants, les bruixes i els llops ferotges de la nostra tradició rondallística.

Un espectacle àgil i dinàmic que connecta amb una gran tradició titellaire europea, un xou molt divertit per als més menuts, l’oportunitat de veure a Barcelona un mestre titellaire requestat arreu del món (Eugenio Navarro l’ha dut a La Puntual, però ara arriba de Jordània i se’n va al Brasil). Només fins a diumenge 14.