Toca-toc

informació obraSinopsi:

Alícia i Antonio ens obren les portes de la seva intimitat i ens submergeixen en un còmic en moviment de pujades i baixades, amb les seves corbes i explosions, on convoquen grans moments del cine i mítics èxits musicals. Volen al quadrant aeri, giren sobre patins, es transformen, es persegueixen, s’amaguen i es sedueixen en un joc de portes i finestres.

Un viatge hilarant, absurd i divertit mesclat amb la fragilitat profunda de l’ésser humà. Una història que explica amb amor i tendresa què succeeix quan dues persones es troben…, es miren…, se saluden…

Crítica: Toca-toc

18/05/2021

Quan dues persones es troben

per Ivan F. Mula

Per alguna raó, el món de la parella és un tema molt comú en la temàtica dels espectacles de circ. És un punt de partida que dóna molt de joc a l'hora de representar metafòricament totes les situacions i conflictes d'una relació de dos a partir d'equilibrismes i acrobàcies. Alguna cosa d'això trobem a Toca-toc, un muntatge de la companyia PakiPaya. "Què passa quan dues persones es troben", planteja una veu en off en diferents moments del show. Amb aquest leitmotiv com a fil conductor, l'obra crea un joc humorístic amb veus en off de pel·lícules, sèries, cançons populars o programes de televisió amb una gràcia relativa. Més endavant, la proposta evoluciona més cap a un conjunt de gags, paròdies i esquetxos que funcionen millor com més ho porten al terreny del clown. Finalment, però, quan els seus protagonistes aposten per l'acrobàcia, el conjunt millora en qualitat, interès i efectivitat. A vegades òbvia, a vegades profunda i intensa, aquesta desigual peça, malgrat tot, pot resultar molt entretinguda pel públic més jove.