Todo encaja

informació obraCompanyia:
Zirkus Morsa, Traberproduktion
Intèrprets:
Jesús Fuentes, Guimelh Amaro, Rubén Hurtado, Anjara Moreno, Tom Gaubig
Direcció:
Vitaliy Motouzka
Sinopsi:

Sis cossos sobre l'escenari pugen, baixen, ballen, però sobretot salten!. UpArte presenta un espectacle viu que manté la tècnica acrobàtica d'alt nivell, però aquesta vegada els artistes mostren el seu costat més humà amb petits tocs d'humor i un element en escena. Todo encaja és una obra fresca, visual, on els seus sis components contagiaran a l'espectador amb l'alegria de la seva música i d'emocions més intenses mitjançant salts de banquina, vols i castells, deixant veure el costat més personal i divertit de l'acrobàcia, un mostra de superació, confiança i entusiasme durant tot l'espectacle dins d'un espai senzill que farà al públic gaudir del xou. 

Crítica: Todo encaja

14/05/2017

Debut amb acrobàcies d’alt nivell i bon humor

per Teresa Ferré

El descobriment que m’emporto del Trapezi d’enguany és la companyia murciana UpArte, que han presentat l’espectacle Todo Encaja. Primera peça d’una troupe que va començar a forjar-se el 2012 sota la direcció de Vitaliy Motuzka, acròbata rus que viu a la ciutat de Múrcia.  

Todo encaja és un espectacle urbà protagonitzat per quatre nois i dues noies (Rubén Martínez, Gisela Segatti, Jesús Fuentes, Guimelh Amaro, Rubén Hurtado i Anjara Moreno) on mana l’acrobàcia però s’hi escolen traces de dansa contemporània i capoeira. Enganxa l’espectador per l’humor i la complicitat que es porten entre ells i saben transmetre als presents de qualsevol edat.

Ara bé, sota l’aparença de joc innocent assistim a un recital de vols, torres humanes i salts d’alt nivell que en més d’un moment ens va tallar la respiració. Una escenografia ben simple però efectiva a base de caixes de mides diferents, que tant  faciliten el típic “joc de les cadires” com es converteixen en un castell on enfilar-se perillosament amunt, a més d’una banda sonora que culmina a ritme de swing són la resta d’elements d’una proposta que en conjunt és pura alegria de viure.

Propera actuació a Catalunya el mes de juliol a Viladecans. Preneu nota.