Traces. Wim Vandekeybus

informació obraCoreografia:
Wim Vandekeybus
Direcció:
Wim Vandekeybus
Sinopsi:

Wim Vandekeybus s’inspira en la natura dels Carpats, l’últim reducte natural del vell continent, per parlar de la tensió entre un temps que ha quedat aturat i un temps que avança directe, irreflexivament, desbocat.

Una peça inspirada en la natura dels Carpats, a Romania, l’últim reducte natural del nostre vell continent. Traces parla de la tensió entre un temps que ha quedat aturat i un temps que avança directe, irreflexivament, desbocat. Un temps del món animal que contrasta amb el temps del món humà. Vandekeybus busca la «història interna», la història que es desplega més enllà del llenguatge i que només es pot explicar mitjançant la pulsió de la dansa i la música.

Wim Vandekeybus és coreògraf, ballarí, cineasta i fotògraf. A mitjans dels anys vuitanta, va fundar la companyia de dansa ÚLTIMA VEZ, que va debutar amb gran èxit. Amb el seu segon espectacle, Les porteuses de mauvaises nouvelles (1989), va guanyar un Bessie. Al llarg de les darreres dècades, ha presentat la seva obra arreu del planeta, amb un llenguatge del moviment en què juxtaposa intuïció, impuls i instint amb energia, risc i perill. Vanderkeybus té una forta relació amb Barcelona on des dels anys vuitanta ha presentat la majoria de les seves creacions. Després d’un temps d’absència, torna a la ciutat amb Traces.

L’espectacle es complementa amb les activitats Una Hora Abans de Traces, d’ÚLTIMA VEZ/ WIM VANDERKEYBUS, el 26 de març a les 19 h i Conversa amb WIM VANDERKEYBUS després de la funció Traces, el 26 de març després de la funció.

Espectacle programat pel Mercat de les Flors.

Crítica: Traces. Wim Vandekeybus

31/03/2021

Apunts al natural de Vandekeybus

per Jordi Sora i Domenjó

Clou la Quinzena de la Dansa 2020 un espectacle ben esperat al Mercat de les Flors. Diuen que de nou amb aquella força original de les coreografies signades per Última Vez / Win Vandekeybus...

Podeu llegir la crítica a El Temps de les Arts.

L'enllaç a Youtube no està disponible.