Transatlàntic

informació obraSinopsi:

Seguint els passos de l'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya, l’OMAC Juvenil presenta el treball en procés de la primera producció, Transatlàntic, una combinació de música, teatre i ball conduït per un Arnau Tordera inèdit. La producció revela el vincle atlàntic de la música catalana i incorpora descobriments derivats d’un treball d’investigació de l’ESMUC.

Crítica: Transatlàntic

13/10/2022

Un primer assaig engrescador

per Jordi Bordes

Fira Mediterrània va ser el bressol de l'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya (OMAC) l'any passat i, enguany ha nascut l'OMAC juvenil. Peresegueixen un projecte que a la taverna, només van poder desbrossar-ho intercal·lant-ho amb els tres temes que havien assjat al matí. tot, molt fresc. Ben pensat i amb ganes de conv`cners. Transatlàntic serà un projecte que aplegarà músics joves amb partitures de composicions que es van fer a l'altra banda de l'oceà, o per persones que van triar l'exili amercà. queste spartitutes s'han rescatat a partir d'un treball d'investigacio´de l'ESMUC., Arnau Tordera (La gata perduda) és el director musical del conjunt., Martí Torras (Dibi dubi dubà, Cobi Curro Naranjito, Monumental) el director escènic.

La particularitat d'aquest repertori ´ñes que pretén reivindicar l'alegria del ball d'envelat. I, per tant, hi haurà tres cantants (encara per a presentae) que connectaran amb el públic i que convidaran a celebrar la festa. A fira Mediterrània, només amb els solos dde l'OMAC juvenil ja ballaven els peus i les mans. Amb l'energia dels cantants, per força, el ball serà tot un reclam