A partir de la invenció d'aquest tròpic asturià i en connexió amb la natura i el món rural, Rodrigo Cuevas s'allunya de les visions etnocentristes per fixar-se en les persones que ens transmeten els coneixements i els valors de la comunitat i ens fan mirar el passat d'una forma romàntica i idealitzada. Una mirada humanista que posa en valor els vincles intergeneracionals, la bellesa i la llibertat sexual. Un espectacle centrat en el concepte del temps i els cicles anuals, plantejat com un cançoner popular contemporani que recorre a l'electrònica, l'humor, la performance i els codis musicals actuals per narrar les històries eternes que proporciona el folklore. Un cant a la saviesa ancestral a mode d'antídot contra el desastre hiperrealista i superb de la societat contemporània.
(...)
Para los entendidos Trópico de Covadonga es un espectáculo más calmado, ya dicen que la muñeiras no son la alegría de la huerta, no te las pondrías para prepararte para salir de marcha y quizás yo esperaba más jotas, esas que aunque sin saber bailar llevo escuchando toda la vida.
A pesar de la calma, Rodrigo Cuevas es un espectáculo en sí mismo, imposible dormirte por mucho que lleves toda la Fira a tus espaldas, que sea domingo y que el cuerpo pida una tregua. No la hay porque hemos venido a divertirnos hasta el final. Y lo hicimos, y lo haremos tantas veces como haga falta.
Además no sólo de diversión vive la gente, en Trópico de Covadonga también hay espacio para el recuerdo de aquellas personas olvidadas, una mirada al pasado, a los vínculos intergeneracionales, la belleza y la libertad sexual.
(...)