Tut-Turutut la princesa!

Familiar | Circ

informació obraAutoria:
Jordi Palet
Companyia:
Cia. La Bleda
Direcció:
Pere Hosta
Intèrprets:
Helena Escobar
Composició musical:
Pep Pascual
Escenografia:
Martí Doy
Vestuari:
CarmePuigdevlliPlantés
Il·luminació:
Marc Martín
Producció:
Cia.La Bleda
Sinopsi:

La Princesa Bleda ha perdut el seu tresor. Avui, que ha vingut tanta gent a veure-la, i no els el pot ensenyar! Amb la il·lusió que li feia! Ep: l’ha perdut… o li han pres? Potser li ha robat el gripau engripat? La Princesa Bleda emprèn un viatge per recuperar el seu tresor. El trobarà. I és que el seu tresor és ben diferent a com ens l’havíem imaginat…

Edat recomanada: 3 a 9 anys.

Crítica: Tut-Turutut la princesa!

26/04/2014

Pallassa de cap a peus

per Núria Cañamares

La Bleda treu el seu nas vermell a l’escenari i la reacció del públic és immediata: riuen. Pallassa de cap a peus, a ‘Tut-Turutut la princesa!’ apareix vestida de rosa, amb brillants i llacets per tot arreu i amb un posat de fleuma que li va rebé per mofar-se de tot plegat.

Està disposada a viure el seu primer dia com a princesa, però resulta que un engripat gripau blau li ha robat el tresor i necessita recuperar-lo urgentment. Amb ironia i molt humor, seguirà les pistes del robatori endinsant el públic en el seu univers particular. Disfresses, jocs de paraules, cançons i gags se succeeixen sense treva, interaccionant en tot moment amb un públic entregat i participatiu.

L’argument es desenvolupa amb naturalitat i, més enllà de la història, trenca llances a favor del valor que atorguem a les coses (quin és el seu tresor?) i el coratge que mostrem per superar les dificultats. L’utòpic món de les princeses no s’escapa de la paròdia i la crítica sorneguera, donant cabuda, fins i tot, a una picada d’ullet sobre l’actualitat monàrquica. I com a única escenografia, un armari (de princesa, és clar, i amb segell de Martí Doy), del qual entra i surt amb tot l’atrezzo que necessita per explicar el relat.

Una afable proposta familiar que divertirà els infants i farà passar una molt bona estona als més grans.