Udul

Familiar | Circ

informació obraCompanyia:
Nueve.uno
Sinopsi:

Udul (Crit llarg de veritats incontrolables) "No volen deixar-se vèncer per la indiferència, els agrada obsessionar-se en afers il·lusoris i proeses poc probables, l'estranyesa s'imposa, a la recerca d'una naturalitat singular, de la quotidianitat inesperada, de la lògica suspesa". 

Crítica: Udul

23/10/2023

La iurta on tot és possible

per Alba Cuenca Sánchez

Des de la seva estrena al 2017, l'espectacle Udul continua atrapant al públic. Entrar a l'atapeïda iurta de Los Galindos és endinsar-se en un món nou on tot és possible.

Marcel Escolano i Bet Garrell continuen en plena forma i ofereixen una coreografia accelerada i mil·limetrada de girs, piruetes, corredisses i pallassades de tota mena, provocant el riure i la sorpresa de grans i petits. La seva particular poètica juga entre l’absurd i l’inesperat, capgirant les expectatives del que sembla que hauria de passar. Els acompanyen a escena Sílvia Capell, que ens meravella amb la perxa xinesa o fent equilibris a sobre d’una bicicleta en moviment, i Sergio González, que posa en marxa les llums i el so. L’artesania i la màgia es cuida amb tots els detalls, amb l’ús de llums, ombres i objectes diversos manipulats pels mateixos artistes que transformen l’espai i narren sense paraules.