Un món de cartró

informació obraDirecció:
CreaMoviment
Intèrprets:
Helena Cabo Vila, Cristina Martí Ninot, Toni Viñals Matas
Composició musical:
temes originals de "Cantem en família"
So:
David Castelló
Il·luminació:
David Castelló
Sinopsi:


Aquests dies de confinament no hi ha teatre. Amb l'objectiu de reconfortar i acompanyar aquests dies de soledat i estranyes, moltes companyies que han penjat vídeos dels seus muntatges. Recomana, sensible a la iniciativa desinteressada dels artistes, els ordena a través del web.  


Podreu accedir a les gravacions clicant la pestanya del video de les fitxes.Proposta dirigida a famílies amb infants d'entre 3 i 8 anys que consta de dues parts: un espai de joc i un espectacle. En l'espai de joc, grans i petits es relacionen amb aquest món de cartró transformant l'espai, construint i desconstruint, imaginant paisatges. En l'espectacle, la companyia desgrana una història a través de cançons i propostes de moviment. Les caixes són els instruments, l'atrezzo i l'escenografia. Les aportacions dels participants fan que el relat es resolgui cada vegada de forma diferent i irrepetible. En un món de cartró on tot és possible. Fins i tot que plogui al desert.

Crítica: Un món de cartró

09/09/2018

Un joc petit que creix amb la canalla

per Jordi Bordes

Una pila de caixes. Símplement. I la capacitat de crear espais, situacions, d'imaginar i compartir. Aquesta és la proposta d'Un món de cartró, que a Fira Tàrrega ha presentat un desplegable de possibilitats. Des del jugar a despalaçar les caixes fent cadena i a construir, vigilant que sigui tot constructiu i que el joc permeti compartir accions entre el grup (siguin del mateix esplai, o no). Posteriorment, amb l'escenari ple de caixes els actors narren un conte. 

Es tracta d'un exercici ben simple però que connecta amb la més primària de les imaginacions i estableix un molt bon bateig teatral, des de l'experiència: La canalla ja és empàtica amb uns intèrprets que, abans, han compartit i han ofert accions amb les caixes per fer grans columnes, o túnels per on transitar-hi (també els pares!).