Una bruixa a Barcelona

informació obra



Intèrprets:
Jofre Borràs, Tamara Ndong, Judith Endje
Direcció:
Edu Pericas
Escenografia:
Philip Stanton, Daniel Escalé
Companyia:
El Replà Produccions, Cia. Indòmita
Sinopsi:

La Lucre, una alegra nena cubana, pateix una increïble transformació en arribar a Barcelona; el cabell se li pinta de mil colors i comença a experimentar uns poders màgics que li eren desconeguts fins aleshores…

Lucrecia torna als escenaris amb un nou espectacle per infants però del que segur gaudirà tota la família. Transformada en una bruixa de trenes de mil colors, la seva història reivindicarà els molts elements representatius de la ciutat de Barcelona, així com l´importància de l´amistat, així sigui amb el drac de Gaudí que ha cobrat vida. Perquè no hi ha bruixes bones o dolentes, només bruixes que es comporten bé o malament….. Ah! I tot amanit amb unes inoblidables cançons interpretades amb el seu inconfusible ritme cubà.

Crítica: Una bruixa a Barcelona

20/12/2016

BRUIXES i XOCOLATA

per Ferran Baile

Concert- espectacle amb aquesta gran artista que és Lucrecia en el eix central de l´acció i amb la música i el ritme cubà fonent-se amb les imatges urbanes i icòniques de Barcelona.

Una nena cubana en arribar a Barcelona descobreix com el seu cabell es torna de mil i un colors i que tot d´una té poders màgics per canviar les coses. Aquesta nena es diu Lucre. Al tenir una germaneta, és sent marginada i empra aquest poders per fer lleig tot el que a la seva mare li agrada. Un dia coneix al Drac del Parc Güell i es fan amics i també del Gat d´en Botero que miola per la Rambla del Raval. Finalment comprendrà que és millor empra els seus poders de forma positiva i que la rancúnia i els mals humors no condueixen enlloc.

Un espectacle al que li falta relligar alguns encaixos de guió. Amb tot l´essencial funciona, Lucrecia amb la seva potent veu i presència domina escenari i públic, molt ben secundada per la coreògrafa i ballerina Judith Endje (Cia Innèdit), segòna protagonista, i l´actriu Tamara Ndong que aportan la seva força juvenil fent el seu doble de quan era nena. El Drac del Parc Güell interpretat per un titella gran adossat al cos del seu manipulador-actor, Jofre Borras, i el Gat d´en Botero corpori i de considerable volum, tenen un notable impacte visual.

El ritme cubà que forma part del repertori de Lucrecia, homenatge a Celia Cruz inclòs, invita a que ens deixem anar i que ens posem a ballar des de les butaques, cosa que als catalans, massa encarcarats en manifestacions corporals, ens convé força.

Ballar en família, cosa ben sana, al ritme de La vida es un carnaval i Qué levante las manos quien se quiera salvar.  Agua!!

Finalment molts petonets, muchos Besitos de Chocolate.

www.lucreciamusic.com

Texto : ferranbaile@gmail.com