Urban Nation (Fira Tàrrega 2015)

Dansa | Nous formats

informació obraCompanyia:
Ensamble del Pastor Bobo
Intèrprets:
Carla Rovira Pitarch, Eloi Vila, Gina Mo
Sinopsi:

Quim Moya: Live Art (Performance). Artista visual de llarga trajectòria que proposa un espectacle de pintura en directe. Innovador i creatiu, Moya ha desenvolupat diverses tècniques de speed painting que sempre tenen en comú la creació d’expectativa i la sorpresa final per al públic.

Ephrat Asherie Dance: For Nina (Dansa). Aquest solo ret un homenatge a la llegendària Nina Simone, vocalista i activista dels drets civils. “For Nina" es du a terme també en memòria de Marjory Smarth, pionera de la House Dance, mestra i artista singular traspassada recentment. Nina Simone i Marjory Smarth dues lluitadores per la llibertat que inspiren el món amb el seu art.

Ousmane Omari Wiles: Afrik (Dansa). Ousmane Wiles és un ballarí nascut al Senegal i format des dels 6 anys en la dansa tradicional de l’Àfrica occidental, que ha tingut ocasió de treballar com a professor de dansa en diverses escoles de Nova York i ha actuat dins i fora dels EUA. En aquest solo explora la connexió entre la West African Dance, el House Dance i el Street Jazz. Una peça altament enèrgica que fusiona la dansa tradicional del Senegal, Mali i Guinea amb el House Dance i el Vogue.

Ephrat Asherie Dance + Ousmane Omari Wiles: Ova and Unda. (Dansa). A partir del seu amor compartit i la immersió en la cultura de club, aquests dos artistes s'uneixen en un duet que explora les arrels africanes dels estils hip hop, house i vogue i reivindica el club com a espai per a la creativitat, la inspiració i la llibertat.

Dani Pannullo: Avalanche. (Dansa). Fragment de l’espectacle Avalanche coreografiat per al carrer. Aquesta peça parla sobre l’inexorable pas del temps i ens trasllada a un món de confrontacions dansístiques on hi tenen cabuda els llenguatges populars i nous codis corporals, a la recerca de la bellesa en qualsevol de les seves formes possibles.

Crítica: Urban Nation (Fira Tàrrega 2015)

14/09/2015

Hipnotismo urbano

per Elisa Díez

Casualidades de la vida, antes de abandonar Tàrrega me quedé prendada de la danza urbana de Urban Nation. Sólo iba a presenciar sus primeros minutos, pero me quedé como hipnotizada con sus movimientos de break dance, hip hop, danza contemporánea. La primera pieza dedicada a Nina Simone, con unos ritmos más suaves y que recordaban en algunos momentos al Swing de los años 20. En la pieza de dúo la calle tira más y la cultura urbana de hace presente con hip hop, house y vogue para reivindicar el club nocturno como espacio para la creatividad, la inspiración y la creatividad.