V-E-U-S!

Teatre | Musical

informació obraCompanyia:
Cor Infantil Amics de la Unió
Direcció Musical:
Josep Vila Jover
Direcció:
Marta G. Otín
Sinopsi:

V-E-U-S! és la nova producció del Cor Infantil Amics de la Unió, un concert que no només es veu i s’escolta sinó que es toca, es respira i es viu. Un concert sinestèsic on música i teatre s’uneixen en una posada en escena única gràcies a la qual, l’espectador se sentirà dins de la música, com si fos un membre més del cor. Un cor de veus blanques a capella i una il·luminació molt especial són els ingredients que conformen aquest concert intimista que formula una nova manera d’entendre,  de veure i de sentir el cant coral.

Cor Infantil Amics de la UnióNeix el 1996 amb l’Escola de Música creada aquell mateix any dins la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers, entitat dedicada des de 1877 a la promoció i difusió de la música coral. El Cor, format per veus blanques d’entre onze i disset anys, interpreta obres de diferents períodes i estils i presta especial atenció a la música popular catalana i d’autor. El cor ha treballat amb directors com Christian Grube, Francesc Guillén o Òscar Boada. Tots els membres del cor reben classes de cant i tècnica vocal amb les professores Maria Illa, Júlia Sesé i Pilar Páez. El pianista David Gómez Comino acompanya habitualment el cor, que és dirigit des de la seva formació per Josep Vila i Jover.

Premis obtinguts:

2010: 42 Certamen Coral de Tolosa (Guipúscoa): 2n premi. 2009: XV Certamen Juvenil de Habaneras de Torrevieja (Alacant): 1r premi. 27è Festival Internacional de Música de Cantonigròs (Barcelona): 2n premi. 2007: I Concurs Internacional de Corals Infantils Ciutat de Barcelona: 3r classificat. II Festival Internacional de cant coral de Malgrat de Mar (Barcelona): 2n premi.

Crítica: V-E-U-S!

13/05/2014

GAUDI MUSICAL i JUVENIL AL GAUDÍ

per Ferran Baile

Un esclat de música i joventut, 40 adolescents de 12 a 17 anys en escena, un original concert actuat magnífic i engrescador. V-E-U-S, es va estrenar el novembre del 2012, al Teatre Ponent de Granollers, esgotant les entrades de les sis sessions programades. Ha estat nominat als premis europeus YEAH! i el 2013 va viatjar a Alemanya. En arribar a la Teatre Gaudí de Barcelona, ja porta unes 30 representacions a diversos teatres i festivals. No us el perdeu, ideal per compartir en família amb nens-nenes a partir de 6 anys.

El recital-espectacle, variadíssim i molt ben lligat, comença amb una melòdica cançó finesa i continua combinant cançons populars, espirituals negres, obres d´autors contemporanis, inclús els minuts de silenci de John Cage o la Geographical fugue d´Ernst Toch, espectaculars ritmes realitzats amb la percussió corporal, en algunes peces amb l´ajut d´un calaix flamenc i al final amb dos violins, dos violoncels i dos flautes travesseres, tots els instruments tocats pels mateixos components de la coral (tots ells i elles entre els 12 i els 17 anys). Amb l´afegit que a cada cançó canvien de llocs oferint-nos un nou joc escènic i coreogràfic. Un fort aplaudiment, una ovació, per totes i tots els components d´aquesta magnífica coral i pel seu director musical Josep Vila i Jover i la directora escènica, Marta G. Otín.

Un especial aplaudiment als quatre nois que eran a l´escena per la seva decisió a l´escollir forma part d´una coral. Per estúpids prejudicis i falta de sensibilitat (i per estar perseguint la major de les vegades tontament una pilota), molts nois es perden la possibil.litat d´aprenentatge i creixement (personal, musical, escènic, cultural i d´idiomes), a més de la possibil.litat de viatjar i viure i gaudir del treball en equip, que els hi ofereix formar part d´una coral. Això les noies, més madures a aquestes edats, ho acostumen a tenir més clar.  

L´Escola de Música neix el 1996 dins la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers, entitat desdicada des de 1877 a la promoció i difusió de la música coral. Fruit de la continuada i encertada feina el 2007 varen començar a arribar els primers premis i reconeixements a la que s´ha anat convertint en una de les millors corals infantils de Catalunya, amb un gran sentit de la posta en escena.

Actualment són tres-cents nens i nenes, nois i noies que estan estudiant a l´escola (instruments i cant coral).

A la fí de l´espectacle es pot comprar el DVD  de V-E-U-S!, gravat durant les actuacions al Teatre de Ponent, i-o alguns dels dels seus enregistraments en CD : Els pecats del cor de Martí Ventura (inspirada en poemes de grans poetes catalans),  Cançons (tradicionals catalanes, africanes, gospel, d´arreu del món i música religiosa-2004),  Música Coeli-La música del cel,  El Bestiolari d´Albert Guinovart (CD-DVD-2009) i-o There is no rose (Música per Nadal, de Benjamin Britten i John Rutter). 

Jo en vaig comprar i sonen de meravella. El DVD de l´espectacle també està molt bé.

Aneu a gaudir al Gaudí de la bona música, del bon cant coral, d´aquest magnífic concert espectacle i d´aquest engrescador esclat juvenil.

text : ferranbaile@gmail.com