Ventura

informació obraIntèrprets:
David Planas, Meritxell Yanes
Escenografia:
Art estudi
Vestuari:
Carme Puigdevall i Plantés
So:
Salvador Garcia
Sinopsi:

Història de dues dones que són moltes: la Maria, casada amb un metge de Celrà amb dos fills, i la Teresa, que duu tota la vida dedicada al germà assegut en una cadira de rodes. I si... Quantes vegades ens demanem què hauria passat si les coses fossin diferents? Però no hi ha camí enrere. L’autèntica ventura és omplir els silencis de l’aventura vital amb l’alegria de les paraules. David Planas i Meritxell Yanes, dos habituals del festival en altres companyies, ens conviden ara a entrar a la seva vivenda real, la casa noucentista de Can Pagans, perquè en vivim la memòria amb l’eco d’aquestes històries. Teatre vivencial per a 25 espectadors per sessió. Una experiència diferent.

Crítica: Ventura

20/07/2017

Un drama vist (i viscut) des de les entranyes

per Toni Polo

En Ventura és un nen despreocupat i feliç amb una germana bessona, és un avi rondinaire, és un jove esguerrat cuidat per la seva germana... Ventura són dues històries, la que va ser i la que va poder ser i (potser) no va ser. Perquè aquesta obra furga en la importància i la irrevocabilitat de les decisions, per més intranscendents que semblin. Decisions clau en les nostres vides que poden respondre al simple atzar (tacar-se o no tacar-se un vestit) o a una acció dura i meditadíssima, com abandonar els propis fills.

Ventura juga amb l'atzar, amb la ventura. L'acció ve administrada en desordre, per fer pensar els espectadors, perquè no es perdin cap detall en cap moment: detalls com el telèfon de disc en una escena, la vestimenta més o menys passada de moda en d'altres, després l'arribada d'internet, i fins i tot la referència al poble on “manen els de la CUP”… ens situen temporalment en aquesta narració que ens passeja des de l'actualitat fins als anys de la dictadura. Els dos intèrprets es desdoblen (un canvi de camisa, una gorra, una coixesa, un parlar papissot) en molts personatges de diferents generacions d'una mateixa família.

(...)