Watch me / As If I / Brutal Love poems

informació obraAjudant de direcció:
Núria Martínez
Intèrprets:
Alba Barral, Jerónimo Forteza, Javier G. Arozena, Karolina Szymura
Composició musical:
Hildur Gudnadottir, Anna Subirana, Joan Saura, Jim Pinchen
Coreografia:
Thomas Noone (Many)
Sinopsi:

Aquests dies de confinament no hi ha teatre. Amb l'objectiu de reconfortar i acompanyar aquests dies de soledat i estranyes, moltes companyies que han penjat vídeos dels seus muntatges. Recomana, sensible a la iniciativa desinteressada dels artistes, els ordena a través del web.  

Podreu accedir a les gravacions clicant la pestanya del video de les fitxes.

Si tens dificultats, clica aquí


Aquest espectacle està format per tres coreografies de Thomas Noone:

"Watch Me" és un duo que parla de l’amor i que posa l’accent en la mirada i percepció que té l’espectador.

A "As If I" Thomas Noone elabora una coreografia per a un sol ballarí, per a ell, i parla de la relació entre el coreògraf i l’intèrpret des de la seva doble mirada.

"Brutal Love Poems" és una investigació abstracta que evoca un estat emocional. Una proposta que provoca i sedueix en un espectacle tan accessible com rigorós.

Crítica: Watch me / As If I / Brutal Love poems

22/11/2014

Dansa quotidiana i resistència

per Jordi Sora i Domenjó

Tres peces curtes conformen el programa amb el qual la Thomas Noone Dance torna a posicionar-se en el mercat barceloní, en la seva seu habitual: el SAT Teatre. Les primeres dues al voltant d'una reflexió molt sentida sobre el silenci de la mirada: “Watch Me” i “As If I” conformen una primera part on la idea de ballar i la seva recepció per part del públic constaten la preocupació d'aquesta companyia -com passa amb la majoria en aquest duríssim context on intenten sobreviure- al voltant del propi gest artístic, el seu sentit i futur possible. Capitanejades per un Thomas Noone que es mostra ple de vitalitat en el solo del qual és protagonista -la segona peça- deixa en mans d'Alba Barral i Karolina Szymura la interpretació del primer duo de la nit. Ambdues ballarines són en un moment de maduresa de llenguatge i felicitat ballada, tècnica acurada i compenetració. Això i el geni ballat que conserva amb plenitud Thomas són el millor de la primera part.

“Brutal Love Poems” és el contrapunt de la nit, però dins de les temàtiques habituals de la producció de la companyia. A les dues ballarines se'ls suma la intervenció de Javier G. Arozena i Jerónimo Forteza. El primer, abstret en un gest sever, clar i transcendent. El segon cada cop més ben integrat en la dinàmica del grup, pletòric en alguns moments i que sap resoldre amb senzillesa i seguretat. Tots quatre despleguen un catàleg de relacions humanes, intensos en l'execució, plenament integrat en el sentit de la peça i aptes tant per al públic més especialitzat com per al menys avesat. Poemes brutals d'amor que mostren com es basteix la quotidianitat. Un dia a dia que la companyia està aconseguint superar i que lluny de significar un pas enrere, sembla més aviat que els fa créixer i millorar encara més. Un programa que mereix ser vist i amb el qual ningú quedarà decebut.