RECOMANACCIONS. cròniques ‘a la cuina’


25/01/2020

Barcelona Districte Cultural Primavera 2020

Aquest és un espai patrocinat per l'Institut de Cultura de Barcelona. En breu, Recomana iniciarà una campanya de newsletter per anunciar accions i per a difondre articles que siguin d'interès per al públic d'arts en viu. Si estàs interessat a rebre informació, passa'ns les teves dades (nom i mail) per incloure't en els enviaments al correu info@recomana.cat. És necessari advertir a l'encapçalament l'interès de rebre Newsletter de la plataforma Recomana. Gràcies per l'interès

per Recomana

Barcelona Districte Cultural apuja el teló de la setena edició el pròxim 1 de febrer amb una programació que continua creixent: aquesta primavera el circuit inclou onze espectacles de teatre, dues propostes de dansa, tres de circ, vuit concerts, sis documentals musicals (programats en col·laboració amb l’In-Edit festival) i sis propostes audiovisuals per als més petits reunides en dos cicles, el Petit Cineclub i el Petit Kinosaure.

En total, el cicle proposa 150 funcions amb entrada gratuïta que arribaran a 23 escenaris dels deu districtes de la ciutat. Amb una important presència de dones liderant els projectes que ofereix la cartellera del Barcelona Districte Cultural, hi destaquen propostes teatrals com Negrata de merda, de Denise Duncan; Converses amb el meu úter i altres interlocutors, de Núria Planes Llull; Versiones parciales y erróneas de mi vida y mi gloria, de Glòria Ribera; Akelarre, de The Feliuettes; la dansa de Laia Santanach amb Àer; el circ de Mireia Miracle amb Rojo; o els concerts de Joina, Anna Colom i Una, cordes i veu.

La cartellera d’aquest circuit, que es perllongarà fins a finals d’abril, inclou també el Refugi de Marc Parrot; la presentació de Hey Chico!!, el disc d’Enma Fernández; Assassinat al club, dels Impro Barcelona; Bollywood. Bombay. Barcelona amb els Dúo Fàcil i Líquido Teatro; El mal morir, de la companyia El Fil Vermell; Full House, dels Eléctrico 28 o El comediant, de Marcel Tomàs.

Entre la programació infantil trobem noms com els de La Tresca i la Verdesca, que juntament amb els Xirriquiteula presenten Per un instant; Nuri Total i els seus Bitxos raros; el Circ Vermut amb Ni cap ni peus; el Laboratori Sonor dels Aupa; Baobab de La pera llimonera; o els Farrés Brothers i Cia amb El silenci d’Hamelin, una versió del conte clàssic amb mesures d’accessibilitat per a persones amb visió o oïda reduïda. Amb la voluntat de permetre que tots els públics accedeixin a la cultura, també s’han inclòs mesures d’accessibilitat per a persones amb problemes d’oïda a Companyes, el concert de Joina.

Barcelona Districte Cultural, que va néixer el 2017 amb la voluntat d'apropar la cultura a tots els barris de la ciutat, ha arribat a prop de 17.000 espectadors de mitjana en cada una de les seves sis primeres edicions. D’igual manera, a part de les representacions i les projeccions per a públic en general, el circuit organitzat per l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona proposa activitats complementàries (tallers, debats, xerrades...) per acostar els ciutadans i els creadors i reflexionar sobre algunes de les problemàtiques que queden paleses en els espectacles.