60 minuts màgics

informació obraIntèrprets:
Hausson
Sinopsi:

Hausson, un dels il·lusionistes mes reconeguts:

Premi Internacional de Monte Carlo.

1er. Premi Nacional de Manipulació

Premi Sebastià Gasch de music-hall.

Medalla d’Or al Mèrit Màgic.

Premi Nacional de Cultura.

Proposa passar 60 minuts molt màgics , en els quals els espectadors podran triar els números que volen veure.

En cada funció, el públic, trobarà diversos números, i n’haurà de triar set (i alguna sorpresa més…) Un muntatge on Hausson oferirà a l’espectador la possibilitat d’escollir els números que més li agradin o aquells més inversemblants.

60 minuts plens de “mental·lisme”, prestidigitació, màgia amb el públic i prediccions impossibles. Màgiques coincidències en un experiència singular!

Crítica: 60 minuts màgics

26/10/2023

Vis a vis amb un gran mestre de la Magia

per Ferran Baile

Ocasió de compartir amb un mestre de la màgia, una hora inoblidable. Hausson es un dels grans mags catalans amb una llarga trajectòria que inclou gires i reconeixements internacionals a Europa i Llatinoamèrica. A la sala petita del Teatre Gaudí, que permet una gran proximitat, et proposa una sessió intima de màgia, com si estiguessis a la sala d´estar de casa teva.

L´espectacle 60´Màgics es una delikatessen d´una hora de duració, sempre hi ha alguns minuts de regal, per no deixar de mantenir la boca oberta. Un recital magistral d´il.lusionisme (prestidigitació, manipulació, metal·lisme i prediccions impossibles), en el que els espectadors podran també triar els números que volen veure. A més a l´entrar tindrem ocasió de veure fragments de pel.lícules d´un dels genis pioners del cinema Segundo de Chomón, plens de màgia. Per cert el mag Hausson impassible, inamovible com una figura de cera hi es en un costat del petit escenari.

Un espectacle imprescindible pels amants de la màgia i l´il.lusionisme, i molt molt recomanable per tot el públic en general, que gaudeixi de veure l´art d´un gran artista.

 

Mag des de petit

Als 9 anys, en Jesús Julve i Salvadó (Barcelona, 1955), artísticament Hausson es va iniciar en l´art de la prestidigitació, del que es un dels mestres més reconeguts internacionalment, la manipulació i la màgia escènica de mig format. A finals dels anys 80, va conèixer al poeta Joan Brossa i van construir una ferma amistat i col.laboració artística. Brossa va escriure per a ell, dos espectacles, Gran Sessió de Màgia en dues parts, que es va estrenar al Teatre Romea el 1991 i Poemancia (1996). El contacte amb Brossa, va significar un canvi substancial en els espectacles de Hausson que van iniciar un camí de poesia escènica i performance. Entre les seves creacions destaca, El combat de sorpreses o El misteri de l´estoig xinés, un homenatge al cinema de misteri (2000), Música per a una il.lusió, Univers Chomón, de nou el cinema de fons (2003) i Tempesta a les mans (2004), en col.laboració amb l´escriptor Jordi Coca. Hausson ha actuat amb nombrossisims programes televisius i en destacats escenaris de diversos països europeus i americans. Ha estat guardonat entre d´altres amb Premi Internacional Montecarlo (equivalent a un Oscar en el món de la Magia), Primer premi nacional de Manipulació, Premi Sebastià Gasch de Music-hall, Medalla d´or al merit màgic i Premi Nacional de Cultura. Per saber més www.hausson.com

 

15 anys de fructífers estrenes al Teatre Gaudí.

Ever Blanchart, dramaturg, director escènic i escriptor, i Maria Clausó, actriu, van iniciar una llarg i fructífer camí com a promotors i productors de teatre a Granollers i Terrassa, on van crear la Companyia de Teatre La Nau i el Grup de Creació Versus Teatre (1982). Amb aquest nom va néixer el 1995 a Barcelona, el Versus Teatre i el 2008, van eixamplar la seva activitat al Teatre Gaudí, que ara compleix els seus tres lustres d´existència, els 15 anys i creixent. Molts espectacles que s´han estrenat a aquesta sala han estat entre els grans esdeveniments teatrals de les darreres temporades.  Més informació, www.teatregaudibarcelona.com

 

text: ferranbaile@gmail.com