A taula!

informació obraAutoria:
Xesco Quadras
Direcció:
Jordi Farrés, Glòria Arrufat
Adaptació:
Pepe Seguí
Intèrprets:
Xesco Quadras
Interpretació musical:
Néstor Gavilan, Alberto Merquiriz, Pepe Seguí
Il·luminació:
Óscar de Paz
Vestuari:
Iluminada Sancho
Escenografia:
Gerard Tubau, Xesco Quadras
Vídeo:
Sergio Sisques
Producció:
Assoc. d'espectacles Oixque
Companyia:
Glòria Arrufat
Sinopsi:

Un Ogre coix i famolenc està preparant un trist sopar a base de verdures quan, de sobte, arriba un nen en busca de refugi. L’alegria de l’Ogre és infinita però no és el que demostra al principi i ens fa creure que se’l vol cruspir. Acabaran sent bons amics o seguirem pensant que els ogres només són ferotges i no tenen cor?

Valors: Una història que ens endinsa en l’amistat entre dos personatges molt diferents: un ogre que, tot i ser una mica trapella, no acaba de ser dolent, i un nen que apareix un dia per atzar a casa de l’ogre i que, gràcies a la seva innocència i ingenuïtat, acabarà conquerint el cor de l’aparentment ferotge i famolenc ésser monstruós.

Crítica: A taula!

03/12/2018

Insolit i fascinant

per Ferran Baile

En Xesco Quadras es un innovador i heterodoxa titellaire, que pertany a la categoria dels inventors, introduint un nou estil als seus espectacles que es beneficien de sorprenents enginyeries escèniques, aconseguint moments absolutament fascinants. A més a les històries els hi dona una especial ironia trencadora, sense que hi falti la tendresa i la poesia. En el seu espectacle A taula!!, ens presenta a un ogre famolenc que rep la visita d´un nen perdut i davant la candidesa de l´infant és incapaç de menjar-se´l.

L´espectacle protagonitzat per titelles de taula manipulats a la vista, te en l´escenografia mutant un dels seus elements principals. La casa de l´ogre esta ple de mobles amb boques i tot d´una es desdobla de forma inesperada convertint-se en un paisatge nevat sobre el que neva, prenent una dimensió panoràmica amb els petits titelles de tija.

L´espectacle es beneficia de molt bons col.laboradors. A la direcció en Jordi Farrés Divu, co-autor, amb els titelles dissenyats per la sempre interessant i creativa companyia, també de titelles, Anita Maravillas (Valentina Raposo-Miren Larrea),  i amb l´escenografia dissenyada pel propi Quadras, sota l´ assesorament dels Antigua i Barbuda (Jordà Farré), companyia innovadora especialitzada en autòmats. Els automatismes porten la firma d´Enric Roca Parpol i la creació de la pel.lícula NIC, el d´Olga Molina Jiménez. 

Titellaires gens convencionals

Xesco Quadras, Miquel Nevado i Eva Montero van formar la companyia Ne me Titere pas, durant els anys 2007 i 2008, temps en el que estaven manipulant marionetes per a TVE, dins la sèrie Los Lunnis. Treballen espectacles  innovadors, d´una impactant plasticitat, dirigits a un públic més adult en els que combinen titelles i el treball d´actor (Circumloqui, El sainet del senyor rector- representat dins d´una roulotte ambulant, Calaix de sastre). Ha col.laborat també amb la companyia Farrès Brothers (La maleta de l´Agustí). En els seus espectacles individuals, Xesco Quadras actua sota el nom “gastronòmic” de Compañía Peus de Porc, que va crear l´any 2010. Ha actuat en nombrosos festivals de titelles i de teatre arreu d´Europa. El 2015, va aconseguir el premi al millor espectacles de titelles, a la prestigiosa Feria Europea de Teatro para niños y jóvenes-Feten a Gijón, la fira més important d´espectacles per a nois i noies d´Espanya i també va aconseguir el mateix any el premi Amigos al Festival TitereMurcia.  Actualment té en gira a més d´A taula!!!, Circumloqui, els espectacles amb Ne títere pas, i la seva recent creació I-Mag 341, un coet per fer volar la imaginació, que va aconseguir el premi Drac d´Or de la Fira de Titelles de Lleida, a la millor escenografia, www.peusdeporc.cat