Animals de companyia

informació obraAutoria:
Estel Solé
Direcció:
Marilia Samper, Cristina Clemente
Intèrprets:
Eduard Buch, Miriam Tortosa, Martina Tresserra, Jordi Vaqué/ Jacob Torres/ David Plana, Estel Solé/ Mercè Martínez
Companyia:
La Mandanga
Sinopsi:

Una colla d’amics es reuneixen per celebrar un sopar de benvinguda: una amiga del grup torna a casa després d’haver estat ingressada durant dos mesos per un trastorn psiquiàtric. La festa sorpresa es complicarà quan un dels amics confessi un secret inesperat. Acabaran sortint els draps bruts de tots els personatges que mostraran el pitjor de cadascú.
En un to de comèdia realista, l’obra posa en dubte el valor de l'amistat. És la constatació que la solitud i la necessitat d’afecte ens porta a tots a convertir-nos en animals de companyia.

Crítica: Animals de companyia

08/02/2015

Merescut retorn

per Víctor Giralt

No vaig veure la peça quan va estar donant tombs per diversos pisos particulars, entre els quals el de l’Elisenda Roca, però em conformo amb veure el resultat a l’escenari del Capitol. I aplaudeixo els productors, Vània i Bitó, per haver cregut des del principi en una proposta que, ves a saber perquè, no trobava sala (com pot ser?).

‘Animals de companyia’ és una comèdia modesta de factura, però que es mereix una estada en un teatre. De sobres. Uns personatges propers, ben dibuixats, que fins i tot en els casos més estereotipats (la periodista superba, la seva parella, un malalt d’inseguretat) no cauen mai en l’esperpent. Plantejament creïble (la mentida piadosa tan habitual en el nostre comportament), escenes amb diàlegs afilats de  ritme molt ben controlat...I com s’agraeix que el desenllaç agredolç no s’allargui innecessàriament, cosa que podria haver entelat amb la llagrimeta gratuïta el conjunt, que és el d’una bona comèdia. Ignoro, en aquest punt, com resolia el paper de la Beth l’autora, l’Estel Solé (és millor no voler estar en tants llocs alhora, ben mirat), però la Mercè Martínez introdueix l’element dramàtic sense passar-se, amb mesura.

Perquè som, finalment, davant d’una comèdia contemporània, tan lúcida com divertida. Bon retorn.


Trivial