Azul Petróleo

informació obraCompanyia:
Iron Skulls Co
Sinopsi:

A través d'un llenguatge que transita entre les danses urbanes i les contemporànies, aquest muntatge planteja preguntes que han perviscut a la naturalesa humana al llarg de tota la seva existència: Quanta de la nostra individualitat estem disposats a sacrificar per mantenir la nostra pertinença a un grup?

Iron Skulls Co és un col·lectiu de dansa de Barcelona conegut pel seu peculiar estil i la seva contínua recerca dels límits del moviment. Un referent de la dansa urbana de la ciutat que transita cap a estils contemporanis (i viceversa). Els membres de la companyia provenen de diversos entorns, entre els quals destaquen el breaking, el hip-hop, la dansa contemporània i l'acrobàcia, incloent-hi influències d'altres disciplines com les arts marcials, la producció musical, el disseny i la moda.

Crítica: Azul Petróleo

16/01/2023

Resistir a contrallum

per Jordi Bordes

Iron Skulls s’ha submergit en un inquietant bany de llum i contrallum. La seva coreografia urbana ha reduït la seva velocitat d’execució per passar a una mena de penombra inquietant. Les màscares il·luminades projecten una mena d’autòmats que apareixen (a diferència delbrillnts i exultants de Brodas a BR2). Iron Skulls prefereix construir atmosferes posant el cos en equilibri i amb torsions de cossos que s’estiren els uns els altres. No se sap si per impedir que s’escapin o bé per salvar-los. La sensació és viure en una cova després d’una explosio nuclear. Vestuari militar, llums infrarojos, incertesa de sortir. Hi ha alguna fragància de Beckett (Final de partida).

Les figures coreogràfiques es van arrodonint a mesura que avança la peça; s’arrenquen la mascara i comproven que l’aire és respirable, que és el moment de reconstruir. Són cossos forts que alternen cames i braços per fer equilibris. L’esquena es vincla poc però hi ha acrobàcies gràcies als salts i a les cabrioles. L’espai sonor passa d’un soroll desconcertant a una música rítmica que ajuda a acompassar millor la coreografia.

(espectacle vist en vídeo).

L'enllaç a Youtube no està disponible.