Basket Beat

informació obraInterpretació musical:
Basket Beat Band Barcelona
Coreografia:
David Sitjes
Autoria:
Víctor Bauzà, Mila Von Chobiak
Sinopsi:

La Big Band Basket Beat Barcelona és una orquestra que té com a motor el ritme i la sonoritat que generen les pilotes de bàsquet, el seu instrument principal. Acompanyant-les hi ha altres instruments musicals que enriqueixen el timbre principalment percussiu de les pilotes. El resultat és una banda propera al rock i a la música urbana que uneix les trajectòries de músics professionals i joves en situació de risc d’ exclusió social.

Espectacle inaugural de La Mostra d'Igualada 2016

Crítica: Basket Beat

07/04/2016

Taller inclusiu lloable, espectacle massa monocromàtic

per Jordi Bordes

El treball de la Big Band Basket Beat BCN és lloable com a taller. A través d'una coreografia construïda amb pilotes de bàsquet (que actuen com a elements de percussió rítimcs) aconsegueixen interessar i motivar joves desarrelats. Amb la banda han signat un grup que ajuda a socialitzar-se amb el grup i a trobar raons per activar-los. Són tallers que reivindiquen la vessant social de la cturla indiscutible. 

El problema és quan es vol construir un espectacle d'uns aprenentages íntims, personals, Perquè la tensióde  l'escena exigeix un rigor que és proou inaccessible per als propis actors ocasionals. El cert és que hi ha molt campr per córrer i que ja s'intueix amb les fusions de la peça: el so rítmic combrega amb el rap però també amb el claguè o la balada ("Boig per tu", per exemple). El que es presenta com a espectacle, lamentablement, t´molt camp per seguir expliorant abans d'atrevir-se a tancar una peça ambiciosa. A l'ambiciositat sociall que se l'entén,cal que s'accedeixi a una excel·lència escènica.

La percussió és la base de companyies com Mayumana o Stomp. Aquest Big Band, amb instruments com la flauta travessera, un bix, una bateria, uns teclats i una guitarra espanyola tenen materialper experimentar.L'acrobàcia amb les pilotes podria ser molt més atractiva, per exemple. Un camí molt iiniteressant per seguir donant raons per seguir treballant junts amb aquesta banda. Les veus que, d'entrada, no semblaven necessàries són un dels punts culminants de la nit per les cançons que interpreta l'actriu fora de ritme i sense perdre l'afinació, un petit privilegi per als espectadors.