Bhrava!

informació obraDirecció:
Lali Ribalta
Intèrprets:
Anna Ros, Lali Ribalta
Interpretació musical:
Marcel Fabregat, Joel Condal
Escenografia:
Anna Ros, Martí Doy
Vestuari:
Singermornings, Iztok Hrga
Il·luminació:
Joan Grané
Direcció Musical:
Lali Ribalta
Producció:
Cia. L'Animé
Companyia:
La companyia del príncep Totilau
Autoria:
Marc Hervàs
Sinopsi:

‘Bhrava!’ és la història d'una noia que camina per carrers on les coses no són el que semblen. La nostra protagonista caminarà per paisatges visuals fantàstics creats per uns personatges que la faran viure un mar d'aventures. Un tema universal que desperta la sensibilitat dels més petits i dels més grans de la família a través d'un llenguatge escènic visual, còmic i poètic.

Crítica: Bhrava!

21/04/2015

Excel·lent capacitat tècnica, insuficient fil dramatúrgic

per Jordi Bordes

La tècnica del mim és preciosista. Sense concebre com un autòmata de mim es mou diferent que un robot "engreixat" de hip hop. encara que es mogui fent "waves" ("onades") amb els braços. Els quadres de Bhrava remeten a una pulcritud de moviment a uns petits apunts escènics que, pràcticament es tanquen amb un fosc, sense gaire evolució. És evident que el treball és magnífic i agradable de veure però és molt qüestionable la voluntat dramatúrgica i la capacitat d'emocionar. No es pot capturar l'atenció de la canalla (gran o petita) sense una intensitat mínima. I, tot i que el treball és preciós, no arriba l'energia a platea, cau als peus només sortir del prosceni. L'obra hagués pogut durar molt més, o molt menys, perquè no hi havia cap motivació que l'arrodonís, només la insistència de la relació entre l'abric i la mà i el rostre de l'altre. Llàstima. 

El teatre sense paraules de suggerències, entre el mim i el teatre visual i fugint de l'aire còmic, té poca presència en la cartellera. Ho és per la seva dificultat de connectar i de construir un fil d'història. Al 2011, uns alumnes de l'Intstitut del Teatre, que formaven la companyia La nevera, van aconseguir guanyar la primera edició de la Beca Desperta amb "(Des)hàbitat", una voluntat de traçar uns personatges i una història a partir dels seus exercicis apresos a classe. Aquest hauria de ser el camí d'atrapar amb la subtilitat el públic (tingui l'edat que tingui).

Trivial