Bhrava!

informació obraDirecció:
Lali Ribalta
Intèrprets:
Anna Ros, Lali Ribalta
Interpretació musical:
Marcel Fabregat, Joel Condal
Escenografia:
Anna Ros, Martí Doy
Vestuari:
Singermornings, Iztok Hrga
Il·luminació:
Joan Grané
Direcció Musical:
Lali Ribalta
Producció:
Cia. L'Animé
Companyia:
La companyia del príncep Totilau
Autoria:
Marc Hervàs
Sinopsi:

‘Bhrava!’ és la història d'una noia que camina per carrers on les coses no són el que semblen. La nostra protagonista caminarà per paisatges visuals fantàstics creats per uns personatges que la faran viure un mar d'aventures. Un tema universal que desperta la sensibilitat dels més petits i dels més grans de la família a través d'un llenguatge escènic visual, còmic i poètic.

Crítica: Bhrava!

10/04/2016

Poètica del mim

per Víctor Giralt

Només sortir a escena, les dues intèrprets de L’Animé, semblants a un parell d’autòmats anunciant l’ inici de la primer part de l’ espectacle, ja fan demostració d’una gran habilitat per transmetre emocions amb el gest i el moviment. Lali Ribalta i Anna Ros  dominen les tècniques del mim i la manipulació d’objectes amb subtilesa. En diversos moments –com l’escena del personatge que llegeix el diari en un parc- són també unes clown resolutives que saben provocar la rialla del públic, sobretot la dels més petits. Amb l’ajuda d’un joc de llums preciosista, creen imatges d’una poètica suggeridora.  Tot plegat té un aire força francès,  fins i tot plana l’ombra del gran Philippe Genty quan, per exemple, simulen el mar amb un gran tul blau-.

L’espectacle, de poc més de 45 minuts de durada, està dividit en dues parts: ‘Rue de papier’ (carrer del paper) i Rue de mer (carrer de mar), els carrers màgics i poblats de personatges sorprenents per on circula la protagonista de la història. Un prim nexe argumental -potser innecessari-, per justificar un enfilat d’esquetxos visuals, alguns tendres, d’altres humorístics, sempre d’una bellesa captivadora. El conjunt destil·la un to naïf que el fa especialment atractiu per la franja que va dels 3 als 6 anys, per bé que el programa de mà el recomani fins als 12.

És una producció catalana -tot i el nom de la companyia, L’Animé-, estrenada a la fira de titelles de Lleida del 2014. Aquell mateix any va rebre el Premi Especial del Jurat al Festival de Teatre per a nens de Bucarest.


Trivial