Biblioteca de la curiositat infinita

informació obraAutoria:
Marga Socias
Sinopsi:

Algú va dir que l'afortunada troballa d'un bon llibre pot canviar el destí d'una ànima.


En aquesta biblioteca cada llibre és un viatge que, tot i que no pretengui canviar el destí de ningú –encara que bé podria–, ofereix la possibilitat de convidar-lo a un univers fascinant.


Aquesta biblioteca és un món per descobrir on pot passar qualsevol cosa.

Crítica: Biblioteca de la curiositat infinita

12/05/2024

La Biblioteca de les Preguntes

per Ferran Baile

Entrem a un ampli espai mig en penombres, on ens comuniquem amb veu baixa i on no calen les presses. Aquesta amplíssima biblioteca, curiosament sense llibres ens invita mitjançant acollidors petits espais a investigar, preguntar, explorar, omplir-nos de curiositat i viure sensacions imprevistes. Uns cartells al damunt ens donen a conèixer cada espai, pels que el grup de cada tongada es dispersa. Llegim : urbanisme emocional, Alphabeta explorum, sociologia celeste, Viatge interplanetari, entrevistes a gent interessant, la minúscula llibreria de la senyora Kauffman, poesia previsible....aplaudim als lectors-es del club de lectura...gentilment un equip de neteja ens escombra paraules que ens han fet sentir malament.. algú ens mira a través dels ulls perforat en un llibre.. unes gentils bibliotecàries (¿o son persones del grup anterior que s´han transformat en personatges?), ens ofereixen participar en les diverses propostes.

Aquesta visita a l´espai màgic de la Biblioteca de la Curiositat infinita, es oberta a escolars, joves, adults i públic familiar. Cada 40 minuts entra un grup, que pot estar-se fins a una hora i mitja.

Els més grandets tenen accés a l´oracle on trobaran la resposta a l a aquella pregunta més intima de cadascú mitjançant el consell del llibre adequat.  

Finalment entrarem a plena llum, a una llibreria, ara sí amb llibres, molt especial.

 

Una insòlita Biblioteca nascuda durant la pandèmia.

Fruit d´una idea original de Marga Socias i Thomas Roper, que van anar treballant durant la pandèmia neix aquest espectacle-muntatge-vivència, que es va estrenar al Teatre Municipal de Girona el 2021, i des de llavors no ha parat de girar arreu, adaptant i adaptant-se als espais de cada lloc. A diferència d´altres muntatges anteriors unipersonals de la companyia, aquí compta amb bibliotecàries que es van alternant. Al TNC, Paula Pascual, Maïka Eggericx, Violeta Aviles, Clara Sáez, Marga Socias i algun-a que altre espectador-a que es queda presoner dels ulls dels llibres

El disseny i construcció de l´escenografia, així com l´adpatació als espais es de Thomas Roper. L´assessoria literària del club de lectura es de Mel Güell i el paisatge sonor de Carlos Fontova. El disseny gràfic de Sandro Bedini i Jean Marie Olot i l´enquadernació de Mercè Soler.

Una creadora polifacètica

Marga Socias va formar part de l´elenc del Teatro de los Sentidos i ha col·laborat amb diverses companyies a Dinamarca, Illes Faroe, França i Itàlia. A nivell individual ha creat nombroses propostes escèniques, amb perfecte conjunció amb el seu company, Thomas Roper, escenògraf i creador d´ambients. Per saber-ne més www.margasocias.net

 El 2016, el documentalista basc, Eneko Dorronsoro, va rodar amb ells un interessant docu-drama sobre el procés creatiu, Deixar anar-Utzi Joañen/Letting go.

No deixeu de visitar la Biblioteca de La Curiositat Infinita i deixeu-vos endur per la seva Màgia. 


text.ferranbaile@gmail.com