Biblioteca de la curiositat infinita

informació obraAutoria:
Marga Socias
Sinopsi:

Algú va dir que l'afortunada troballa d'un bon llibre pot canviar el destí d'una ànima.


En aquesta biblioteca cada llibre és un viatge que, tot i que no pretengui canviar el destí de ningú –encara que bé podria–, ofereix la possibilitat de convidar-lo a un univers fascinant.


Aquesta biblioteca és un món per descobrir on pot passar qualsevol cosa.

Crítica: Biblioteca de la curiositat infinita

03/04/2022

Les claus de la imaginació

per Jordi Bordes

La Biblioteca de la Curiositat infinita és d’aquells espectacles que una intèrpret rep el públic al vestíbul i que et posa en situació: No hi ha un teatre a la italiana, si no una oportunitat de ser membre actiu, d’escriure, d’investigar, d’explorar i de comprovar que l’experimentació és el camí més fèrtil de la creació. El grup entra a l’espai abraçant una Enciclopèdia Catalana, l’únic llibre que, en principi, es pot trobar en aquesta biblioteca. La Biblioteca al segle XXI, segons aquesta proposta escènica, ja no és un equipament on es troben les respostes impreses en fulls, si no en el que es formulen preguntes: convida a obrir la ment. Els més afortuntats poden entrar a l’oracle i, aques cop sí, demanar un llibre que doni una resposta a una pregunta molt íntima (i que no cal desvetllar). El cor batega, la lectura emociona, la novel·la captiva.

Marga Socias, una històrica de la companyia de Teatro de los Sentidos quan es va implantar al Polvorí de Barcelona, cap al 2004, ha replicat la seva manera de conectar amb el públic. Ara no va sola com a The Hole & Corner travel agency. Aquesta biblioteca, que s’alimenta amb els interrogants de qui la visita, compta amb un equip que convida a llegir a través del libres foradats, o amb unes ulleres que enfoquen cap al sostre (El mundo al revés, de Teatro de los Sentidos). No hi ha el desplegament de sentits (ni olfacte, ni gust) però la instal·lació té un tacte i, sobretot, una intimitat que explosiona en experiència. La imaginació és la clau que obre amb major sensibilitat la creació i la fantasia, sense variar per l’edat.