Bitels per a nadons (concert tribut a The beatles)

informació obraDirecció:
Eva Vilamitjana
Vestuari:
La petita malumaluga
Intèrprets:
Alba Haro/ Eduard Raventós, Asier Suberbiola/ Laura Marín, Hugo Astudillo/ Nil Villà, Albert Vilà, Eva Vilamitjana
Coreografia:
Eva Vilamitjana
Il·luminació:
Claudi Palomino
Vídeo:
Anna Carreras
Escenografia:
Paula Bosch
Sinopsi:

Un espectacle-concert per als més petits amb un recorregut per les peces mes emblemàtiques de The Beatles i una posada en escena interactiva en què els més menuts ajuden a fer possible l'espectacle.

Espectacle recomanat de 0 a 3 anys.

Crítica: Bitels per a nadons (concert tribut a The beatles)

21/03/2016

Els protagonistes són ells... o com portar els pares a un concert

per Josep Maria Viaplana

Matí de dissabte al TNC. Pares, majoria primerencs (cosa que no pressuposa dir joves, atès el món que ens toca viure) i avis, porten al més petit o petita de la casa a un escenari, un quadre blanc al terre, on només ells poden entrar si ho volen. Dins, també de blanc, 4 músics (Violoncel, violí, saxofon/clarinet i percussions vàries) descalços, acompanyats d'una ballarina molt animadora, ens ofereixen un recull de temes versionats dels The Beatles -unes més llargues que d'altres, però en general només la tornada-, un cavall guanyador de cara als grans, i com es pot veure a la funció, perfectament assumible pels nans, que si tenen una música enganxadissa, i a l'adult de referència allà on el puguin veure, no tenen cap problema amb bellugar-se instintivament al ritme, gatejar, caminar, culejar (com si no, dir-li?) i fer tot el que els vingui de gust.

Cal dir que l'invent està molt ben muntat. Els músics i la ballarina ho fan perfectament, l'espai està molt ben dissenyat, i el desenvolupament de la sessió, força dinàmic, amb la durada justa (poc més de 30 minuts), amb moments participatius (especialment els canutets de colors per seguir el ritme) i unes coreografies prou tranquil·les per no angoixar els veritables protagonistes, que són sense cap mena de dubte els petits. Una fórmula senzilla, però que com totes pot fer-se bé o malament, i en aquest cas està molt ben bastida i vestida. Tot i que un es pregunta perquè ells amb pantaló llarg i elles amb pantaló curt...

Em definitiva, 100% adient i recomanable per a la franja de 0-3 anys, que consolida la tendència de fa uns anys, institucionalitzada a l'espai Babies del CCCB i a les diverses sales que han apostat per aquesta mena de sessions, donant resposta a uns pares i mares que demanen activitats per a compartir amb els seus fills i filles, des del minut 0 de la seva pater/maternitat.

En algun moment haurem de reflexionar del que significa aquest nou comportament del públic familiar, i com estructurarem les programacions, per donar resposta a tots els públics, ja que es fa inevitable la segmentació, com expliquem aquí. Però això, ja és una altra història...