Bitels per a nadons (concert tribut a The beatles)

informació obraDirecció:
Eva Vilamitjana
Vestuari:
La petita malumaluga
Intèrprets:
Alba Haro/ Eduard Raventós, Asier Suberbiola/ Laura Marín, Hugo Astudillo/ Nil Villà, Albert Vilà, Eva Vilamitjana
Coreografia:
Eva Vilamitjana
Il·luminació:
Claudi Palomino
Vídeo:
Anna Carreras
Escenografia:
Paula Bosch
Sinopsi:

Un espectacle-concert per als més petits amb un recorregut per les peces mes emblemàtiques de The Beatles i una posada en escena interactiva en què els més menuts ajuden a fer possible l'espectacle.

Espectacle recomanat de 0 a 3 anys.

Crítica: Bitels per a nadons (concert tribut a The beatles)

22/02/2016

Suggerent viatge participatiu amb banda sonora de The Beatles

per Jordi Bordes

No hi podia faltar el Yellow submarine. Però és que les versions (interpretades a saxo, violoncel, violí i percussió) també ataca altres com la festiva Obladi-oblada o les més íntimes Yesterday. The beatles són una caixa d'himnes generacionals inacabable. Els pares rescaten aquelles tonades cantades amb guitarra en l'Inter-rail, ara amb la canalla a la falda. tots balen juns sense que els importi la fila que facin. Els somriures són ben oberts. És com si una colla de desconeguts, de sobrte, compartissin catifa en un parc i decidissin moure's amb la música de fa mig segle. L'encert de La petita Malumaluga és que les serveixen tocades des de la mirada i el somriure a la canalla que passeja per un espai tant insòlit com és l'escenari sota d'una haima màgica on neva confetti i es poden fer voleiar mocadors ben blancs i compartir la música picant de mans, cantant o fent retronar uns tubs de colors. 

La interaccio és tant important com la connexió en directe amb els espectadors més petits. Sempre somrient i incitant a un joc tranquil de diumenge al matí, acabats de llevar (o a punt del dinar, depenent de la sessió). És una fóirmula que també apliquen en vcersions més redïudes com el que es va programa fa poques setmanes al CCCB: 30 elefants sota un paraigua. El ganxo d'aquests intèrprets musicals és que el seu espai és el dels més menuts. Necessiten, esperen que els envaeixin amb la tranquilitat que els serveix la música. I construeixen petites coreografies, i moviments que permet transformar l'espai anar variant el centre de gravetat el punt d'atenció, tot i que estiguin envoltats per pares i canalla als quatre cantons i sempre hi ha possibilitat de connectar amb qualsevol que ofereixi una mirada curiosa, amb el seu caminar balbucejant o somrient i movent els braços, tot gratant-se el melic. Tendre i infal·lible. Sempre que els músics transmetin la música i l'energia als que els hi demanen l'atenció.