Brincabros

informació obraProducció:
Brincadeira, Brodas Bros, United Cowboys
Autoria:
Brincadeira, Brodas Bros
Direcció:
Lluc Fruitós
Ajudantia de direcció:
Jep Meléndez
Direcció Musical:
Edison Aguilar
Intèrprets:
Berta Pons, Clara Pons, Pol Fruitós, Lluc Fruitós, Marc Carrizo
Interpretació musical:
Edison Aguilar, Ferran Sampler, Carla Fernández, Ruda Answer
Escenografia:
Carles Piera
Vestuari:
Brodas Bros
Il·luminació:
Jordi Pérez
So:
Adri Carreras
Companyia:
Kibbutz Contemporary Dance Company
Coreografia:
Rami Be’er
Sinopsi:

L’espectacle està dedicat al tambor, que simbolitza el cor. Els seus batecs són els primers ritmes que sentim, ens fan vibrar i ens ajuden a deixar entreveure parts de la nostra ànima. Al ritme d'aquests tambors gaudirem d'un espectacle que, entre altres coses, parla sobre dirigir o deixar-se portar, dues posicions diferents però íntimament relacionades entre si que s’interpretaran de diverses maneres. Energies positives i negatives, fusta i ferro... són elements que, com el yin i el yang, simbolitzen la nostra recerca constant de l’equilibri.

Al final tot és connexió: des d’una corda fins a la partícula més petita del nostre cos. BrincaBros també ho és: són dos elements que busquen connectar entre si però també amb el públic, amb la música, amb el moviment i amb el món en general. Aquesta connexió també es busca mitjançant la improvisació i la participació. Perquè l’espectacle queda obert perquè cada dia bategui i es construeixi de maneres diferents.

Energia positiva, bon humor, hip-hop amb regust mediterrani, tones de ritme... El més difícil per als espectadors que vinguin a veure Brinca Bros serà quedar-se asseguts a la cadira. Perquè a l'escenari esclatarà un còctel sonor i visual on es combinen una tècnica depuradíssima en la interpretació de les danses urbanes i un retrò de tambors que sembla al·ludir als aspectes més foscos del món d'avui.

Crítica: Brincabros

31/07/2016

A cop de cor i d'entusiasme

per Montse Otzet

La idea és bona: ajuntar les danses urbanes amb instruments de percussió.  I aquest pensament  té nom propi:  Brodas Bros i Brincadeira, dos grups que s’expressen a través del  hip hop i d’instruments de percussió,  i que si bé ja havien col·laborat junts, es pot dir que aquest és el projecte de més alta volada.  

Com Lluc Fruitós expressa en les línies del programa de mà, per Brodas Bros, el fet d’haver conegut Edison Aguilar i el seu univers musical, els ha conduït cap a una direcció nova i un creixement personal i artístic. Sens dubte aquesta declaració s’evidencia només iniciar-se l’espectacle perquè els elements escènics i la conjugació entre músics i ballarins tenen i prenen unes dimensions  importants.

Brincabros és una explosió de cops de tambor i de moviments corporals,  un festival  creat amb entusiasme, voluntat i energia; com també, utilitzant les paraules de Fruitós, amb cor, ànima i connexió.

Al  muntatge hi ha escenes molt potents  i aquestes es produeixen quan Brodas Bros se submergeix en la interpretació purament de dansa, o quan els cinc ballarins entren en una comunió explosiva amb els sons que els músics arranquen dels tambors. Però això no succeeix al llarg del muntatge doncs Brincabros és una obra que pateix alts i baixos i que evidencia la necessitat d’una direcció escènica que esborri desequilibris i netegi aquest aire innocent i cassola que es cola en determinats moments.  

Només és una feina de reajustament, perquè la bona idea, la base i l’entusiasme ja hi són.