Ciencia-Ficción. Cristina Blanco

informació obra


La Fundació torna a convertir La Pedrera en un punt de trobada de les arts escèniques. Del 6 de febrer al 5 de març es durà a terme la tercera edició del cicle Noves escenes, noves mirades, on hi trobarem propostes teatrals que barregen el moviment, el vídeo, la paraula, els objectes o la música. Hi participaran artistes de llarga carrera i projecció internacional, que plantegen temàtiques universals des de la seva particular mirada. A més, compta amb l’assessorament artístic i de continguts de Jordi Fondevila. Els espectacles que conformen el cicle d'enguany són els següents: 6 de febrer: Ciencia_Ficción de Cristina Blanco. 13 de febrer: That’s the story of my life de Macarena Recuerda Shepherd. 20 de febrer: Pendent de votació de Roger Bernat. 5 de març: Brickman Brando Bubble Boom d'Agrupación Sr Serrano. (Tots els espectacles són a les 20h i tenen un preu de 6 €)

Autoria:
Cristina Blanco
Interpretació musical:
Cristina Blanco i Rubén Ramos
Producció:
Dins el Cicle Noves Escenes, Noves Mirades de La Pedrera
Sinopsi:

En el món aquàtic es diu que totes les situacions possibles estan succeint alhora. Fins que algú observa. Llavors la natura elegeix una de les diferents possibilitats. A Ciencia_ficción de moment succeeix tot i alhora. Si més no fins que entris a veure-ho…Peça escènica-concert de la performer i artista madrilenya Cristina Blanco afincada a Barcelona.

Crítica: Ciencia-Ficción. Cristina Blanco

07/02/2014

Pur divertiment associat al sempre evocador món de la ciència.

per Manuel Pérez i Muñoz

Quan el públic ja hi és instal·lat, Cristina Blanco comença a llançar hipòtesis del que podria ser o haver estat el seu muntatge ciencia_ficción. Aquests supòsits es basen en l'explicació esbossada d'alguna teoria científica o anècdota del món de la investigació que la creadora escenifica a través de breus esborranys o intencions de performance, cançons en directe del grup fantasma The Elements o vídeos de la Nasa on se'ns narra l'odissea d'un robot atrapat a la sorra de Mart. Un material heterogeni cuinat a través d'una gens pretensiosa barreja de música, conferència i tècniques de banalització pròpies de l'stand-up comedy. El conjunt resulta originalment divertit i et deixa un somriure als llavis a menys que esperis de l'espectacle un aprofundiment seriós en la matèria o un rigor en les tècniques. Pur divertiment associat al sempre evocador món de la ciència.