Clic! Jordi del Rio

informació obraEscenografia:
Jordi del Rio
Vestuari:
Elisa Jorba, Teresa Creus, Remei Oriol
Il·luminació:
Joan Miquel Puig
So:
Toni Castaño “Nyanyo”
Vídeo:
Sis-deu edició
Direcció:
Jordi del Rio
Intèrprets:
Jordi del Rio
Autoria:
August Strindberg
Traducció:
Carolina Moreno
Sinopsi:

Un clic és obrir o tancar un llum, un clic és un naixement, és tenir una idea, un clic és una aclucada d’ulls, una bona amistat, un record d’infància, un amor a primera vista, una mirada, un somriure, un moment màgic, una foto, prémer el play del comandament…

CLIC! és un cicle de la vida. Des que el fetus és a la panxa de la mare fins que aconsegueix ser pare. ACLIC! veurem com neix un nou ésser humà, descobrirem com és el seu món, el nostre món. Pujarem als cavallets, farem tota mena de classes extraescolars, viurem aventures amb els nostres millors amics, ens enamorarem, serem pares i li direm bona nit a un nadó molt simpàtic.

Després de vint anys actuant per mig món amb companyies com Teiatru, amb la que va interpretar “Hop!Era”, “Viure del Cuentu”, “Insomnis”…, o actualment amb la cia.Chapertons, amb l’espectacle “Boom!” i el darrer muntatge “Goma Gom”, Jordi del Rio inicia, així, un nou camí en solitari i obre les portes del seu particular món creant CLIC!


Crítica: Clic! Jordi del Rio

24/01/2015

DE PRE-NADÓ A PARE-DIVERTIT i POETIC CICLE VITAL

per Ferran Baile

Un magnífic mim-clown i un espectacle imaginatiu, ple d´humor, poesia i tendresa. Clic!, és el primer treball en solitari de l´expert artista Jordi del Río (més de vint anys sobre l´escenari),. Estrenat a La Mostra d´Igualada el 2012, ha anat voltant arreu de Catalunya, gira que segueix fent combinant-lo amb el seu segon espectacle recentment estrenat, L´avi Tonet, que ha merescut també els millors elogis.

A Clic!, en Jordi del Río ens explica la seva historia vital des de que era un encara no nascut, dins del ventre de la mare. Una imatge visual extraordinària. La primera mitja hora d´espectacle és senzillament magnífica. En arribar a l´adolescència dona entrada a uns jocs de participació amb el públic, que fan que l´alé poètic i màgic que s´havia creat es trenqui i l´espectacle decaigui una mica, pendent de les reaccions del públic elegit i en un to simplement divertit. Afortunadament cap el final en Jordi del Río recupera el fil inicial mitjançant una veu en off que li anuncia inesperadament que ha estat pare. Retorna la poesia i la màgia a l´escenari i l´espectacle acaba amb el nou nadó que acaba de néixer. El cicle de la vida.

Un espectacle molt recomanable per a totes les edats i un artista a seguir molt d´aprop. Jordi del Río ha estat creador de companyies com Teiatru i Setrill-Teiatru i al llarg de molt de temps ha estat treballant amb la companyia Chapertons. Des del 2012 va donar el pas a treballar en solitari, creant els seus propis espectacles.

Fins diumenge 25, el podreu veure a la sala del Poble Espanyol en sessió matinal. El mateix diumenge per la tarda serà amb L´avi Tonet, a Caldas de Malavella, és a dir que aquest diumenge serà nadó-nen i adolescent pel matí i avi per la tarda, una bona demostració d´actor polifacètic. Podeu seguir la gira consultant la seva pàgina web, www.jordidelrio.com, on veureu imatges i vídeos dels seus espectacles.

Text : ferranbaile@gmail.com