Cosas que se olvidan fácilmente

informació obraCompanyia:
Cia. Teatre Tot Terreny
Autoria:
Lali Álvarez
Direcció:
Ada Vilaró
Sinopsi:

L’any passat, l’autor d’aquest espectacle es va adonar que començava a tenir problemes de memòria. I va comprovar que la seva mare també patia buits importants. Aquests oblits van inspirar "Cosas que se olvidan fácilmente", un espectacle fotogràfic que transforma els records i, de la mateixa manera que ho fa la ment, n’inventa de nous. Una petita història de la segona meitat del segle xx a Espanya. Un joc de cartes convertit en un muntatge teatral per a cinc espectadors.

Espectacle finalista en la categoria de noves tendències. Premis de la Crítica 2015

Crítica: Cosas que se olvidan fácilmente

17/02/2017

La càndida fragilitat de la vida quotidiana

per Manuel Pérez i Muñoz

La dramatúrgia catalana passa per un bon moment, ho sap tothom i és profecia. Però cal també cantar les virtuts d'un grup de creadors que estan portant el teatre d'objectes fins a quotes d'expressivitat mai vistes a casa nostra. El cas més conegut és el de l'Agrupación Señor Serrano, però n'hi ha més: David Espinosa i el seu teatre amb joguines, Cabo San Roque i els seus recitals musicals amb objectes reciclats o Xavier Bobés, que després d'haver treballat al Temporada Alta amb un mestre del gènere, Jomi Oligor, torna al seu espectacle 'Cosas que se olvidan fácilmente', una petita i delicada fita del gènere, si és que encara podem parlar de fronteres escèniques.

Fins ara els espectacles de Bobés havien transitat entre la patologia diogenica, la manipulació subtil a tocar de la prestidigitació i una estètica onírica molt prop del malson obsessiu. 'El rey de la soledad', 'A taula' i 'Insomni' eren grans propostes que van passar quasi desapercebudes, no per la falta de virtuts com per la por dels programadors envers un teatre que, en realitat, és accessible i a l'abast de quasi tots els públics. Com tants altres, a Bobés no li queda una altra que actuar lluny de casa

(...)