De tu a tu

Familiar | Circ

informació obraAutoria:
Nacho Flores
Direcció:
Nacho Flores
Sinopsi:

Què passa quan dues persones, sense importar la raça o la condició, sense prejudicis, es troben a soles? Què sorgeix d’aquesta trobada íntima, sincera?

'De tu a tu' és un viatge a la introspecció de les relacions personals que sorgeixen en el duo, quan un individu està enfront d’un altre, quan no hi ha terceres persones ni interferències i després d’aquest moment de cortesia inherent a tot procés de comunicació comencen a passar coses. Neix la veritat, l’avorriment, el joc, l’amor, la comprensió, l’escolta, la ira, la fragilitat, la complicitat, la manipulació, la confiança...

I aquestes parelles, com a part d’un fractal complex, com a part d’una geometria aparentment irregular que es va repetint a escales diferents, com interactuaran en relacionar-se amb les altres?


‘Mur’ va ser el primer espectacle d’aquesta companyia amb la intenció d’enderrocar murs i contribuir a millorar un món ple de barreres i amb menys oportunitats per a moltes persones de la nostra societat. Els mateixos membres de la companyia són la prova de l’existència d’aquests murs i de la possibilitat d’enderrocar-los.

Al seu nou espectacle volen representar precisament la trobada entre persones quan ja no existeixen les barreres. Una trobada que permet una intimitat i una complicitat entre dues persones que es miren de tu a tu.

A ‘De tu a tu’ proposen un treball conjunt entre tots els artistes des de l’inici i la seva conceptualització, en tot el procés de creació, fins al moment culminant de representar tot el recorregut davant el públic. És un camí en què cadascú aporta i suma la seva forma de ser i de viure la seva pròpia realitat i, pel seu lloc, la seva manera d’interpretar.

És en la intimitat que es genera en la trobada, quan dues persones poden mirar-se als ulls, que se’ns brinda l’oportunitat d’aprofundir en les emocions i en les sensacions, el punt de partida i origen de l’espectacle.

www.mur.cat


Crítica: De tu a tu

17/04/2023

Equilibris (així, en general)

per Josep Maria Viaplana

Vist el dissabte, 1 d'abril de 2023, al Teatre Ateneu, dins de la Mostra d'Igualada.

Un espectacle de circ (bàsicament malabarismes, acrobàcia i equilibris sobre rodes i altres...) 

La filosofia interna de l'espectacle, és la capacitat que tenim, tots plegats, i sense fixar-nos massa en les petites o grans discapacitats que tinguem (que tots en tenim, això tinguem-ho clar) som capaços de moltes més coses del que ens pensem, si ens hi posem de debò, amb constància. La veritable poesia d'aquest muntatge, d'un col·lectiu dirigit per Nacho Flores, és la col·laboració (que se sent a flor de pell) entre tots els components per aconseguir les fites (és a dir, els números) que s'han fixat. Alerta, això no fa d'aquest espectacle un muntatge de llagrimeta, aquí ningú no s'està per disculpes, i tothom està en el lloc que li pertoca i fa el que ha de fer. Per això, quan alguns d'ells baixen entre el públic, l'emoció és encara més gran. Números sobre bicicleta, patins, malabarismes i un parell de números finals (a mi em van encantar) sobre l'equilibri, que jo faria que veiessin els alumnes de cert nivell per a entendre els principis de la palanca i la balança, que aquí queden clars, perquè l'artista es 'juga la vida', i no podem deixar de mirar-ho.

Molt recomanable per a totes les edats i condicions.