Demon

informació obraEscenografia:
Hartmut Schörghofer
Vestuari:
Hartmut Schörghofer
Il·luminació:
Thomas C. Hase
Vídeo:
fettFilm
Coreografia:
Edwald Smirnoff
Producció:
Gran Teatre del Liceu, Helikon Opera, Staatstheater Nürnberg, Opéra National de Bordeaux
Intèrprets:
Alexander Tsymbalyuk, Asmik Grigorian, Igor Morosov, Roman Ialcic, Larisa Kostyuk, Egils Siliņš, Antoni Comas, Yuriy Mynenko
Sinopsi:

Aquests dies de confinament no hi ha teatre. Amb l'objectiu de reconfortar i acompanyar aquests dies de soledat i estranyes, moltes companyies que han penjat vídeos dels seus muntatges. Recomana, sensible a la iniciativa desinteressada dels artistes, els ordena a través del web.  


Podreu accedir a les gravacions clicant la pestanya del video de les fitxes.

Si tens dificultats, clica aquí

Anton Rubinstein va ser autor de més de quinze òperes, de les quals al Liceu únicament s’ha vist Néro el 1898, la primera òpera russa representada a Barcelona. Al mateix Teatre, el compositor i pianista –rival de Liszt– va actuar com a concertista en dues ocasions, en una de les quals l’orquestra va interpretar el ballet de la seva òpera Demon, basada en el poema homònim del «maleït» Mikhaïl Lérmontov, titllat de sacríleg i blasfem per la censura eclesiàstica russa. 

Amb aquesta coproducció el Liceu contribueix al redescobriment d’una de les òperes més genuïnament romàntiques del repertori rus, al costat dels cèlebres títols de Mussorgski o Txaikovski. Oportunitat excel·lent, doncs, per recuperar un clàssic de l’òpera eslava.

Crítica: Demon

01/05/2018

Passions diabòliques de baixa intensitat

per Xavier Cester

El Liceu ha estrenat una nova producció de tota una raresa, 'Demon' de Rubinstein. Els cantants protagonistes, sobretot Asmik Grigorian i Egils Silins, han estat els elements més destacats, mentre que la direcció musical era massa estovada, i el muntatge estava centrat més en un decorat espectacular que en una acurada direcció.

L'enllaç a Youtube no està disponible.