Deu és bellesa

informació obra



Traducció:
Riikka Laakso, Meritxell Lucini
Direcció:
Alícia Gorina
Intèrprets:
Òscar Bosch, Maria Casellas, Mireia Cirera, Adrià Díaz, Pep Garcia-Pascual, Santi Monreal, Ricard Sadurní
Assesoria de moviment:
Riikka Laakso
Escenografia:
Silvia Delagneau
Vestuari:
Silvia Delagneau
Il·luminació:
Raimon Rius
Companyia:
Companyi Obskené
Dramatúrgia:
Albert Boronat i Judith Pujol
Sinopsi:

Déu és Bellesa és una obra composta de vuit escenes que recreen vuit quadres pictòrics fets pel seu protagonista, el pintor finlandès Vilho Lampi. A cada quadre, el pintor explora amb honestedat els límits humans i troba un motor ètic en la recerca de bellesa. 

La lluita del jove artista és una anada i vinguda d’entusiasmes i desil·lusions. Lampi busca respostes, però a tot arreu sent la mateixa falta de pertinença. A més de ser un sòlid retrat de l’artista, aquesta obra és una narració sobre l’experiència de la bellesa, la recerca de la divinitat i la dificultat de ser un home. Ens mostra un ésser que té la mirada posada en l’eternitat.

Crítica: Deu és bellesa

24/01/2017

Per a públic minoritari interessat en el món de l'art

per Teresa Ferré

Deu és Bellesa és un espectacle format per diferents escenes corresponents a quadres de l’artista finlandès Vilho Lampi (1898 – 1936). Títols com Llibertat,  El botxí, Autorretat, La matança del porc o Retrat de nens, entre altres, evoquen la seva obra i personalitat. Cadascun d'ells té com a protagonista un dels intèrprets de la companyia Parking Shakespeare, en aquest cas sota la direcció d'Alícia Gorina. 

El desafiament de tots ells és transmetre les inquietuds, procés de creació, relació amb el món i recerca de la bellesa del pintor. Hi va a la contra un text pessimista que massa sovint respira tòpics i un espai, el Maldà, que se’ls queda petit per moure’s amb la llibertat que anhela el personatge. Amb tot, aconsegueixen una interpretació coral còmplice sota una direcció d’escena de ritme gèlid i contemplatiu. (...)