Dido & Aeneas reloaded

Nous formats | Òpera

informació obra


Una producció impulsada per a Òpera de Butxaca i Nova Creació.

Composició musical:
Raquel García-Tomás, Octavi Rumbau, Xavier Bonfill, Joan Magrané
Dramatúrgia:
Cristina Cordero
Direcció Musical:
Joan Magrané
Direcció:
Jordi Pérez Solé
Il·luminació:
Sylvia Kuchinow
Assesoria de moviment:
Anna Romaní
Intèrprets:
Maria Hinojosa, Anna Alàs i Jové
Interpretació musical:
Víctor de la Rosa, Cèlia Torres
Sinopsi:

Dido & Aeneas reloaded és una nova òpera contemporània creada per un jove equip de quatre compositors, una dramaturga i un director escènic. A partir de l'òpera barroca de Purcell, es reescriu aquest mite universal de l'amor impossible i l'etern conflicte entre el desig i el deure. L'òpera proposa un nou punt de vista com a metàfora de l'actual crisi europea, tenint en compte que els diferents compositors l'estan vivint des de diferents països de la geografia europea, on resideixen actualment.

Crítica: Dido & Aeneas reloaded

24/10/2013

Inclinats, a l'anatòmic.

per Jordi Bordes

Òpera contemporània de partitura fragmentària però posada en escena subtil. Òpera de Butxaca i Nova Creació manté, des de les catacumbes culturals, una nova producció que, després d'estrenar-se a Barcelona viatjarà a Madrid, aquest divendres, amb el suport de l'SGAE. El treball dels quatre compositors, tant voluntariós com amb ganes d'agradar a un públic musical exigent, il·lustra els quatre quadres en què la dramaturga Cristina Cordero ha resumit el conflicte de l'òpera de Purcell. Hi ha bones troballes com les d'eliminar Aeneas de l'escena (el converteixen en les notes persuassives del clarinet) i les de transformar les bruixes en el so greu del violoncel però, sobretot, en l'ombra de les mateixes protagonistes. Així, Dido i la seva confident Belinda disposen d'un plec que vesteix millor el seu personatge. Les actrius hi juguen, sense grans moviments, amb una subtilitat que li senta molt bé. 

L'espai és una raó més de l'èxit. Perquè el públic, assegut en unes banquetes amb molta inclinació s'amuntega sobre Dido que se la mira, a voltes, com si fossin els esperits que l'obliguen a què es compleixi el destí d'Aeneas fins al punt del sacrifici de Dido a la taula de l'anatòmic. Cal una temporada, encara que sigui breu, d'aquest títol per donar a conèixer els nous treballs d'òpera contemporània a Catalunya