El caballero de Olmedo

informació obraCompanyia:
La Kompanyia, Joven Compañía Nacional de Teatro Clásico
Autoria:
Félix Lope de Vega
Direcció:
Lluís Pasqual
Intèrprets:
Laura Aubert , Javier Beltran , Paula Blanco , Carlos Cuevas , Pol López , Francisco Ortiz , Mima Riera , Rosa Maria Sardà , David Verdaguer , Samuel Viyuela, Resta de repartiment en curs
Escenografia:
Paco Azorín
Vestuari:
Alejandro Andújar
Adaptació:
Vicente Fuentes
Ajudantia de direcció:
Juan Carlos Martel Bayod
Producció:
Teatre Lliure, Compañía Nacional del Teatro Clásico
Sinopsi:

La Kompanyia s’aboca al Siglo de Oro espanyol amb la complicitat de la Joven Compañía Nacional de Teatro Clásico. Junts, aborden el Lope de Vega més líric dirigits per Lluís Pasqual.

"Quan l’he tornada a llegir, quan li he posat unes altres cares i unes altres veus, més profunda encara que la metàfora he escoltat la lírica més elegant i més punyent al servei del gran poema de l’amor trencat, un amor que passa de la llum a la foscor, de la felicitat de la plenitud al dolor de l’absència. En uns temps difícils, tensos, uns temps que permeten que hi hagi homes que disposin de la vida dels altres, amb la impunitat que els dóna ser un reflex de com es comporten cada dia els poderosos de la terra".

Crítica: El caballero de Olmedo

23/03/2014

CLÀSSICS AMB GANXO

per Francesc Massip

Un exemple magistral de com es pot muntar Lope de Vega potenciant les seves inconfusibles qualitats expressives i saviesa dramàtica, prescindint dels finals postissos que imposava l'època. Lluís Pasqual ha ordit una posada en escena àgil i frescal, a ritme de flamenc, amb un repartiment jove i entregat, que excel·leix en els rols femenins (exquisida Mima Riera) i amb un Pol López camaleònic, divertit, espaterrant. Sobrietat absoluta en l'escenografia d'Azorín i versàtil acompanyament musical.