Els tres óssos

informació obraAutoria:
L’Estaquirot Teatre
Direcció:
L’Estaquirot Teatre
Intèrprets:
Núria Benedicto, Olga Jiménez, Albert Albà
Composició musical:
Ferran Martínez
Sinopsi:

recreació del conte de la Rínxols d’Or. La història original es basa en aquest personatge i la seva aventura. En la nostra versió , l’accent dramàtic recau en la vida dels óssos. Els nostres óssos es dediquen a recollir fruites del bosc per fer melmelada. L’aventura comença quan l’ós petit emprèn un llarg viatge per anar a buscar mel. Amb l’ajuda dels animals del bosc trobarà el camí i , complida la missió, tornarà content a casa. 

Els óssos preparen una sopa per dinar i, mentre es refreda, surten a passejar. Llavors es presenta la Rínxols d’Or, una noia molt tafanera i trapella, que acaba alterant l’harmonia familiar. 

Crítica: Els tres óssos

12/10/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Ferran Baile

L´ART DELS TITELLES PER A TOTES LES EDATS

Escriure sobre la Companyia L´Estaquirot és escriure sobre 40 anys ininterromputs de treball, d´una de les millors companyies de teatre de titelles de Catalunya, amb una empatia amb el públic certament extraordinaria (arriben per igual a petits i grans) i amb un nivel de qualitat altíssim.

Els seus espectacles de tall clàssic innovador tenen sempre una acurada estètica, amb detallets escenogràfics encisadors, els textos són àgils i plens de frescor i l´interpretació plena de ritme i delicadesa és impecable tan en la part parlada com en la manipulació.

“Els tres ossos”, són el seu darrer treball que ara estrenen a Barcelona, dins del marc del Jove Teatre Regina i obrint una nova temporada, la del 25 aniversari de l´ emblemàtic teatre. Partint del conegut conte de “La rínxols d´or i els tres ossets”, li donen la volta a la història i en fan dels ossets els protagonistes i en especial de l´ ós petit que emprèn un llarg viatge a la recerca de la millor mel per fer la melmelada. La rínxols d´or, inquieta i entremaliada, apareix al final alterant la vida i la casa dels ossos.

Titelles de taula, manipulats a la vista per tijes i una original escenografía de caixes de fusta que es van obrint, desplegant i transformant, també a la vista del públic, configurant els diferents espais (la casa, la fàbrica de melmelada, el bosc).

A l´ escena hi són el nucli de la companyia Olga Jiménez, Nuria Benedicto i Albert Albà. Les escenografies són del reconegut mestre titellaire Alfred Casas, que és membre també del grup i les músiques originals del compositor i actor Ferran Martínez (membre fundador de Solistes de la Costa i dels Festival Tradicionarius).

Un més que recomanable espectacle per a tota la família i per a qualsevol que vulgui gaudir d´un bon espectacles de teatre de  titelles.