En Joan sense por

Familiar | Musical

informació obraCompanyia:
Egos Teatre
Text:
Toni Sans , Rubèn Montañá
Composició musical:
Francesc Mora
Intèrprets:
Anna Alborch / Maria Santallusia, Toni Sans / Lali Camps, Rubèn Montañá / Albert Mora
Direcció Musical:
Francesc Mora
Interpretació musical:
Francesc Mora (piano)
Direcció:
Joan Maria Segura i Bernadas
Vestuari:
Ramón Ivars
Escenografia:
Rubèn Montañá
Il·luminació:
David Bofarull
So:
Jorge Mur
Producció:
Egos Teatre, Centre de Titelles de Lleida
Sinopsi:

En Joan no sap què és la por. Els monstres de la seva habitació estan  desesperats; s´hi esforcen de valent cada nit però no aconsegueixen espantar-lo.  Finalment, decideixen contractar una bruixa a domicili perquè els ajudi i aquí és  on s’embolica la troca, doncs la bruixa el condemna a patir singlot per sempre  més. Com és ben sabut no hi ha millor remei pel singlot que un bon ensurt, però  com que en Joan no té por de res, la cosa es complica força... Per sort la Marta, la  seva millor amiga, l’ajudarà en aquesta aventura.  Aconseguirà esbrinar què es la por i lliurar-se del singlot? 


Crítica: En Joan sense por

04/10/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Ferran Baile

Comença la programació familiar al Sant Andreu Teatre i comença amb molta força i amb l´oportunitat de veure de nou l´excel.lent espectacle, "En Joan sense por", dels Egos Teatre.

Espectacle estrenat el 2009 i premiat a La Mostra d´Igualada d´aquell any (millor espectacle) i a la Fira de Titelles de Lleida (dos Dracs d´Or).

Una magnífica, original i espectacular versió escènica del conte popular, el nen que no tenia por però que sí tenia singlot i no sabia com espantar-se per treure-se´l.  Actors i titelles entre cançons i música en directe a un ritme magnífic i amb continues sorpreses. Molt recomanable per petits i grans.

Egos Teatre que és ja una de les millors companyies catalanes, va néixer el 2005. Una promoció completa de l´Institut del Teatre de Barcelona, apartat teatre musical (Anna Alborch, Lali Camps, Ruben Montañà, Toni Sans, Maria Santallusia, Albert Mora), va juntar talent i esforços, incorporant a Joan Maria Segura (dramaturg i director) i Francesc Mora (pianista i compositor).

El seu taller de fi de curs, “No hem vingut pas per fer-nos esbroncar”, basat en textos i cançons de Boris Vian (tot fent un homenatge a les històriques sessions de La Cova del Drac dels anys 60-70-80), es va convertir en espectacle d´èxit representant-se al Teatre Tantarantana. Però va ser el 2007 quan varen passar a primera plana amb l´estrena de “Ruddigore o la nissaga maleïda”, que va aconseguir un continuat éxit de critica i públic. El 2009, obrien el seu camp d´espectadors als nois i noies, creant Egos Petit, i estrenant aquest exitós “En joan sense por”, al que ha continuat l´espectacular versió escènica de la novel.la d´aventures “La casa sota la sorra” de Joaquim Carbó (estrenada a la Sala Gran del TNC)..

Per adults han estrenat recentment també al TNC, El crim de Lord Arthur Saville, d´Oscar Wilde.

Aquests primers dies d´octubre fant doblet, just sortint del SAT van directament a actuar dins de la gala “Taxi al TNC” (del 2 al 6), i ho fan precisament tancant de forma brillant  la gala tot cantant el divertit numero que li dona nom.  

Més informació a la seva completa pàgina web, www.egosteatre.com

La programació del SAT, continuarà amb l´estrena d´una versió d´El Petit Príncep (70 aniversari de la seva publicació), que ens oferirà el retorn als escenaris d´en Oscar Rodriguez (de l´1 al 17 de novembre). Continuarà l´ espectacle d´humor-musical, S´ha acabat el bròquil, amb Electrotoylets (dies 30 de novembre i 1 de desembre). Seguim amb una nova ocasió de veure el deliciòs i premiat Pedra a pedra de la companyia valenciana L´Home Dibuixat (dies 6 al 15 de desembre). Una única funció d´Embrossa´t, l´espectacle homenatge al món de Joan Brossa dels Addaura Dansa (dia 22) i per les festes de Nadal, els divertidíssims Teatre Mòbil i el seu últim i també premiat espectacle, Sense Solta (del 22 de desembre al 4 de gener).

www.sat-teatre.cat