Fang

informació obraDirecció:
Quim Girón
Companyia:
Animal Religion
Sinopsi:

L’artista treballa el fang a partir del contacte de la pell, formant textures i deformant cossos a través de l’acrobàcia. Un cos alineat i bloquejat és capaç d’equilibrar-se sobre d’una sola mà, un pilar de fang alineat i compactat és capaç d’aguantar un monument. 

La terra és com un mitjà de transport on neixen i desapareixen coses i FANG ens porta a una transformació constant, des de l’espai buit fins a un món amb criatures entranyes on l’home i el fang són una sola cosa. 

Finalista a composició musical (Joan Cot) al Premi de la Crítica 2017

Crítica: Fang

08/06/2017

Primeres matèries de bona qualitat

per Manuel Pérez i Muñoz

Quim Giron és un creador que ens té habituats als salts de registre, a treure la pols a les arts del circ a força de barrejar disciplines i travessar totes les fronteres possibles. 'Fang' treballa, com el seu nom indica, amb aquest material. Veiem com el cos de l'acròbata i les seves expressions es barregen amb la terra, comunicació a vegades tendra, violenta en altres moments. Cobren vida formes que dialoguen amb la fisonomia humana, que es transfonem des de la inèrcia en material sensible. En els volums esmunyedissos del fang Giron troba espai per als equilibris, per contrastar l'aparent feblesa de la terra molla amb la voluntat de persistència humana. El creador de la companyia Animal Religion trepitja un fèrtil terreny, un jardí ple de possibilitats que pot créixer exuberant a força de podar accions reiteratives i amb el reg de ritme i detalls.