Hai, la pescadora de somnis

informació obraSinopsi:


Liobra teatral de màgia poètica Hai, la pescadora de sueños fa una proposta un viatge per la imaginació. La pescadora màgica troba en la seva travessia diversos objectes que transforma en sorpreses màgiques.

Joana Rhein és maga, artista plàstica y actriu. Ve del Brasil y porta 20 años explorant el potencial poètic de la màgia.Amb un missatge inspirador d'amor i creativitats infinits.  

Aquesta proposta singular està dirigida per Miquel Crespi, un històric de La Cubana.

Crítica: Hai, la pescadora de somnis

11/06/2018

Màgia de saló

per Jordi Bordes

La maga Joana Rhein somnia dins del seu bot. viu en un món paral·lel, molt magnètic, que tot acaba fent servei. Sense ni una paraula i sí alguns sons, aconsegueix fer-se seu el públic des del primer moment. Alterna els jocs de mans efectistes però que tot tiet ha fet algun cop als seus nebots petits en un dinar familiar amb altres molts més fins. Maté una estètica molt coherent, amb unes botelles sempre amb  la mateixa etiqueta (que recorda un ull) i amb diferents continguts. El joc de Hai, la pescadora de sueños és de màgia de saló, de proximitat, de complicitat treu taps de vi i serpentines seques de la boca. Amb dos llavors de llum al seu foc del vaixell emergeix un ocell misteriós engabiat. El seu joc, de prop d'una hora de durada, no té repòs. Cada joc màgic aporta un nou pas en la seva evolució escènica. Tot acaba aportant un element indispensable per alliberar l'ocell.  

D'una tendresa notable, aconsegueix que el públic mogui els braços com onades del mar. O li llenci el cor com a darrera prova per aconseguir l'objectiu final. És un viatge d'aprenentatge, sense massa conflicte (sempre es resol). Recorda els camins d'El món màgic d'Oz (un espantaocells trobarà un cor a Hai) o de Gerónimo Stilton (Gran retorn a fantasia). Però la seva expressivitat és empàtica, gens grandiloqüent.

Aquest univers de somnis, d'on pot acabar emergint una clau que sigui alliberadora, s'adiu molt bé en aquesta espai íntim i amable de la Casa dels contes, de Gràcia. Entre coixins, sofàs i tarimes sobre de palers de fusta se segueix perfectament una proposta que, segur, s'ha de moure molt bé en espais ben pròxims. Hai proposa uns somnis de saló. I convida a què, al final cadascú emprengui el seu viatge amb un vaixell de paper. Cadascú cap a casa, acompanyat per aquest instant íntim i inspirador, de la generositat d'un clown que juga i comparteix les seves troballes.