Hypernatural

informació obraIntèrprets:
Regina Fiz, Rosa Sánchez
Composició musical:
Alain Baumann
Vídeo:
Alain Baumann
Interpretació musical:
Alain Baumann
Il·luminació:
Llorenç Parra
Producció:
Kònic thtr, Koniclab
Direcció:
Ángeles Angulo, Mario G. Sáez
Sinopsi:

La naturalesa ha cobrat una autenticitat artificial en les nostres vides. Tomàquets modificats que són més vermells, més rodons i més grans que els dels nostres horts. Sabem fer peixos fluorescents, aus sense plomes, i jardins botànics que contenen espècies d’arreu del món. El disseny científic ha fet la naturalesa Hypernatural, millor que l’autèntica: una mica més bonica, més polida i més segura que la versió antiga. És cultura encoberta (disfressada).

Crítica: Hypernatural

12/04/2016

Un conjunt de (bones) idees

per Aída Pallarès

Fa aproximadament uns vint anys que la plataforma artística Kònic thtr aplica i barreja les ‘noves tecnologies’ i els recursos multimèdia a la instal·lació, la dansa i el teatre. Segons el programa de mà, Hypernatural és un site-specific per dansa, música i imatge en moviment on existeixen peixos fluorescents, aus sense plomes i tomàquets més grans, rodons i vermells. Ara bé, una cosa és la teoria i l’altra la pràctica. Sobre el paper pots tenir una idea boníssima, brillant, però encara no és un espectacle.

Hypernatural és una (bona) idea rere l’altre i tot junt a la batedora. Dóna la sensació que no han descartat res durant el procés de creació de l’espectacle. Possiblement no és així, però l’espectador queda sobresaturat d’informació i, el pitjor, inmune a la tecnologia utilitzada. Hem vist robots interpretant Txèkhov i ballarines dins d’un cub d’imatges en moviment. Per tant, el mapping i les projeccions de diapositives ja pràcticament no ens sorprenen.