I Capuleti e i Montecchi

informació obraEscenografia:
Vincent Lemaire
Vestuari:
Christian Lacroix, Robert Schwaighofer
Il·luminació:
Guido Levi
Producció:
Bayerische Staatsoper (Munic), San Francisco Opera
Direcció Musical:
Conxita Garcia (Directora cor)
Músics:
Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, Cor del Gran Teatre del Liceu
Autor:
Vincenzo Bellini
Traducció:
Marc Chornet, Anna Maria Ricart
Sinopsi:

Romeu i Julieta: romanticisme etern

Història d’amor entre Romeu, líder dels Montescs, i Julieta, filla del líder dels Capulets, faccions enfrontades a la Verona del segle XIII. En un món d’intrigues, lluites i rivalitats, Julieta simula la seva mort per escapar amb el seu estimat, però Romeu desconeixedor del fet es suïcida. Quan ella desperta, acaba morint amb ell.

I Capuleti e i Montecchi Tragèdia lírica en dos actes. Llibret de Felice Romani. Estrena l’11/03/1830 al Teatro La Fenice de Venècia. Estrena al Liceu el 08/06/1854. Darrera representació 08/03/1985. Total representacions al Liceu: 24. 

Crítica: I Capuleti e i Montecchi

24/05/2016

Dues grans intèrprets per a un Romeu i Julieta que deu poc a Shakespeare

per Xavier Cester

Patrizia Ciofi i Joyce DiDonato són una parella commovedora en aquesta recreació dels amors dissortats de Romeu i Julieta inserida de ple en els cànons del bel canto romàntic i sublimada per la música de Bellini. Les dues protagonistes són la principal rao de ser del muntatge, ben agombolades per la batuta de Riccardo Frizza, tot i que la producció de Vincent Boussard, més estètica que dramàtica, ofereix interessants perspectives sobre el drama.