Il trovatore

informació obraDirecció:
Joan Anton Rechi
Escenografia:
Joan Anton Rechi
Ajudant de direcció:
Albert Estany
Vídeo:
PROJECT 2 (Sergio Gracia)
Vestuari:
Mercè Paloma
Il·luminació:
Albert Faura
Producció:
Gran Teatre del Liceu, Ópera de Oviedo
Músics:
Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Cor del Gran Teatre del Liceu
Intèrprets:
Artur Ruciński / George Petean, Kristin Lewis / Tamara Wilson, Marianne Cornetti / Ekaterina Gubanova, Marco Berti / Yonghoon Lee, Carlo Colombara / Marco Spotti, Maria Miró, Jorge Rodríguez Norton
Companyia:
Wang Ramírez
Autoria:
Honji Wang
Sinopsi:

Saragossa, Espanya. El trobador Manrico i Leonora estan enamorats. El comte de Luna, que també la pretén, va perdre el seu germà petit raptat per Azucena, la mare de Manrico. Aquesta és capturada pel comte i torturada; Manrico prova de salvar-la, però és capturat. Leonora intercedeix davant el comte oferint-se-li com a esposa, però acaba suïcidant-se. Aleshores Luna mata Manrico, i Azucena revela, just abans de morir també, que el trobador era el germà perdut del comte.

Torna un Trovatore amb grans veus i ara amb la nova direcció escènica de Joan Anton Rechi, en l’espai atemporal creat per William Orlandi.

Il Trovatore

Òpera en quatre actes Llibret de Salvadore Cammarano i Emanuele Bardare Estrena absoluta: 19/01/1853, Teatro Apollo, Roma Estrena a Barcelona: 20/05/1854, Liceu Darrera representació al Liceu: 30/12/2009 Total de representacions al Liceu: 275

Crítica: Il trovatore

19/07/2017

Un 'Trovatore' inspirat en Goya

per Xavier Cester

Joan Anton Rechi signa una producció d'una de les grans òperes de Verdi prenent com a referent l'obra de Goya i la seva mirada sobre les malvestats de la guerra. La funciona, interessant sobre el paper, no acaba de funcionar a escena, en part per les desigualtats del repartiment, on només destaquen el Luna d'Artur Ruzinski i l'Azucena de Marianne Cornetti.