Incendis

informació obraTraducció:
Cristina Genebat
Direcció:
Oriol Broggi, Anne Morin
Escenografia:
Oriol Broggi, Sebastià Brossa
Vestuari:
Berta Riera, Bàrbara Glaenzel
Il·luminació:
Albert Faura
Ajudantia de direcció:
Ferran Utzet
Producció:
Perla29
Intèrprets:
Clara Segura, Julio Manrique, Màrcia Cisteró, Clàudia Font, Carles Martínez, Xavier Ricart, Xavier Ruano
Companyia:
Circ Pistolet
Sinopsi:

"Incendis" és una obra contemporània amb aquell regust de clàssic que té una història terrible, èpica i tràgica. Gairebé una epopeia: la vida de tota una família, d’un grup de gent, d’un poble, d’una civilització cultural. 

"Incendis" és una obra absolutament contemporània, escrita fa pocs anys i és alhora una gran història tràgica que sembla que vingui del fons dels temps, per emocionar als qui la fan i als qui la veuen.

5 Premis Butaca 2012:

Millor Muntatge
Millor Direcció (Oriol Broggi)
Millor Actriu (Clara Segura)
Millor Il·luminació (Albert Faura)
Millor Escenografia (Oriol Broggi i Sebastià Brossa)


Crítica: Incendis

18/06/2015

Una tragèdia que ressona més fosca encara

per Jordi Bordes

Com en la galeria de la cel·la 7. El drama èpica de Wadji Mouawad "Incendis" encara té un to més fosc amb la posada en escena a la Biblioteca de Catalunya. La humitat d'estiu, la sorra regada, les voltes de pedra donen a l'epopeia de Nawal Marwan ( i els seus fills) una gran profunditat. També tres anys després de l'estrena, els actors porten uns personatges amb uns solcs marcats. A més de Clara Segura (mestra dels matisos) i d'un Julio Manrique (que té el difícil treball de viatjar a emocions oposades) destaca Màrcia Cisteró com a actriu que sap estar a l'alçada per poques rèpliques que tingui al seu abast. I la seva veu és envolvent com la pols i la llum que esgrogueeix els quadres. També Xavier Ruano és un actor molt orgànic, que sap emocionar només amb la paraula. sense moviment. Mentre que l'ombra de Clàudia Font es fa més present en aquesta nova ubicació. A la producció de la Biblioteca, Carles Martínez substitueix Xavier Boada. Hi ha, ara, potser un punt més de comicitat amb les excentricitats d'aquest notari rigorós i honest però les relacions amb la resta de repartiment no han variat els equilibris. 

Molt bon treball, com a "Cels". Potser aquest Mouawad més cinematogràfic, amic de voler canviar d'espais contínuament, deixa entretenir una mica més el "thriller". Però la contundència del que diuen, del que expressen i del que viuen els personatges segueix sent molt densa. 

Trivial