Indomador

informació obraCompanyia:
Animal Religion
Autoria:
Quim Girón
Direcció:
Quim Girón, (mirada externa: Alba Sarraute)
Intèrprets:
Quim Girón
Il·luminació:
Joanna Serra
So:
Joanna Serra
Sinopsi:

Quim absort en els seus pensaments transforma l'escenari en un animalari, a on ell mateix apareix com un gall humà. La posada en escena suposa la presència de múltiples personatges que esdevenen primer protagonistes i després formen part de la dramatúrgia. Present en cada moment, donarà ànima a cada un dels integrants de la història que sens dubte ens portaran a preguntar-nos sobre la presència de l'humà en l'animal, i de l'animal en l'humà, del masculí i del femení i la relació entre tots ells.

Crítica: Indomador

27/11/2015

Joc de mixtures

per Núria Sàbat

Estranyes i divertides criatures pul·lulen per l’escenari de La Planeta: l’home gall i rei d’un petit galliner que l’oïda reconeix ben aviat; un cavall humanitzat que evoluciona magistralment a cop de fuet; la devoradora i coqueta dona vaca; el vanitós i poderós porc... Una mixtura d’éssers, de gèneres i de naturaleses que prenen forma a partir de la mescla de diferents disciplines: música, dansa, circ... que es fusionen per configurar un muntatge sense paraules –però amb el suport d’una àmplia i expressiva gamma de sons i, sobretot, d’una acurada gestualitat corporal–, vistós i agraït, estructurat en una sèrie de números circenses que sense explicar cap història lineal dibuixen un imaginari oníric i surrealista amb un rerefons “filosòfic” que explora la capacitat de “domesticar” els instints.

Format a la Universitat de Dansa i Circ d’Estocolm, on es va especialitzar en Verticals i Acrobàcia, Quim Girón es revela així com l’indomable domador d’un bestiari singular sorgit d’un magí creatiu i enjogassat que vol mostrar-nos la part més animal que tots tenim a dins.

Constituït ara com a integrant únic d’Animal Religion, l’artista barceloní aconsegueix mostrar i transmetre les seves intencions, connectar obertament amb un públic que premia amb aplaudiments espontanis els seus valents exercicis de verticalitat i, per damunt de tot, fer-nos passar una molt bona estona.