Joan Artigas canta Ferrater

informació obraInterpretació musical:
Joan Artigas (guitarra), Sergi Sirvent (Piano), Artur Regada (contrabaix), Martí Hosta (percussió), Franca Masu (veu), Sade Mangiaracina (piano)
Sinopsi:

De Gabriel Ferrater en coneixem, o només sembla que en vulguem recordar, episodis de la seva vida que haurien d'haver quedat en l'àmbit privat i que, en tot cas, són menys rellevants que la seva enorme intel·ligència. La seva capacitat discursiva, les dots de bon conversador i la seva crítica perspicaç que sempre arribava a indrets que altres no podien ni tant sols ensumar. Aquest espectacle musica l'obra d'aquest gran poeta.

Crítica: Joan Artigas canta Ferrater

27/05/2017

Joan Artigas endolceix Ferrater amb música

per Jordi Bordes

Joan Artigas és un entusiasta de Gabriel Ferrater. Ha presentat al Litterarum un recital en format de cançoner. De fet, avançava en el cafè convocat per l'organització i moderat per la plataforma Recomana que estan a punt de gravar un disc (De l'amor i del temps) amb aquestes composicions, arranjades amb un quartet: guitarra, percussió, contrabaix i teclats (amb una trompeta de sorpresa per al bis del vers Úter). La música endolceix un poeta d'aire incorregible i que li agradava enfilar imatges quotidianes i sentiments prou íntims amb estrofes d'un negre sarcasme com ara A l'inrevès o L'esparver. Ferrater retrata el món urbà. I Artigas el situa en unes tonades que evoquen, principalment, als autors de la chanson, però també puntualment amb tocs de bolero, de samba, de jazz, que converteix la gala de poemes en una estona plaent, calmada, suggerent.