[kórps]

informació obra


Aquest espectacle forma part de l'Itinerari Recomana
Itinerari Fira Mediterrània 2019

La dansa contemporània i la música electrònica són els pilars de Kórps, el darrer espectacle de l’artista multidisciplinar Miquel Barcelona, cofundador de nunArt. Un nom gens casual ja que el gran referent del muntatge és el corb, l'ocell omnívor i carronyaire més present a la mitologia i les arts a qui se li atribueix un paper mitjancer entre el món terrenal i el món espiritual. El resultat és una peça multidisciplinar que beu de la tradició popular i de les pràctiques humanes al voltant de la violència i la vetlla. Una mirada poètica sobre la mort.  


Sinopsi:

Proposta escènica multidisciplinària que té com a eix expressiu la dansa contemporània i dialoga amb la música electrònica, la veu, la llum i la teatralitat. L'espectacle pren com a referent el corb, l'ocell omnívor i carronyaire més present a la mitologia i les arts. Associat amb la mort, se li atribueix un paper mitjancer entre el món terrenal i el món espiritual. [Kórps] juga també amb l'homofonia de la paraula anglesa corpse, que vol dir cadàver, cos inert. Una peça que beu de la tradició popular i de les pràctiques humanes al voltant de la violència, la vetlla i la mort.


Crítica: [kórps]

11/09/2019

Desequilibrio de elementos

per Elisa Díez

(...)

Presentado como espectáculo de danza, [kórps] acaricia la multidisciplinariedad de voz, música electrónica, luz, teatralidad y por supuesto danza. También es una pieza de contrastes de lo terrenal, de la tradición, de la tierra, de lo salvaje y con una puesta en escena que abraza lo espiritual. 


La plaza dels Albers vibró con una potentísima puesta en escena marcada por el diseño de iluminación y de sonido de Jordi Berch que en algunos momentos se come, aplasta y destruye toda la parte de movimiento humano de la pieza.


[Kórps] le falta un equilibrio de elementos, que la combinación de elementos tenga un porqué y una personalidad diferenciada que no provoque que unos sean más importantes que los otros y que ninguno elimine o difumine el papel del otro.


Trivial