L'endrapasomnis

Teatre | Familiar

informació obraCompanyia:
Teatre al Detall
Autoria:
Michel Ende
Adaptació:
Jordi Palet i Teatre al Detall
Direcció:
Joan Maria Segura Bernadas
Intèrprets:
Txell Botey i Xavi Idàñez
Composició musical:
La Tresca i La Verdesca
Escenografia:
Fortià Coromina
Vestuari:
Victor Peralta
Il·luminació:
Jordi Llongueras
Producció:
Produccions Teatre al Detall
Estrena:
Estrena a la Mostra d'Igualada 2014
Sinopsi:

La princesa Dormisona no pot dormir. El seu pare, el rei del país de La Bonason, emprendrà un gran viatge per cercar un remei que guareixi el mal de la seva filla. El trobarà en un personatge màgic que s’alimenta dels malsons: l’Endrapasomnis. Un autèntic viatge iniciàtic, una aventura llunyana que ens aproparà a les persones que més estimem. Per primer cop aquest conte de Michel Ende puja a l’escenari en català amb aquesta adaptació.

Edat recomanada: de 3 a 6 anys

Premi de la Crítica 2014 en la categoria d'espectacle teatre familiar.

Crítica: L'endrapasomnis

27/04/2014

Ende a escena

per Núria Cañamares

Un conte preciós escenificat amb humor, imaginació i excel·lent música en directe. ‘L’Endrapasomnis’, l’últim espectacle de Teatre al Detall, dóna vida a aquesta obra escrita per l’alemany Michel Ende, autor de cèlebres títols de la literatura fantàstica i infantil com Jim Botó i La Història Interminable.

Tot i viure al país de La Bonason, la princesa Dormisona no pot dormir perquè té por. En no trobar cap remei dins el regne, el seu pare emprendrà un llarg viatge per ajudar-la. L’Endrapasomnis, un monstre lluminós, eixerit i golafre que s’alimenta dels malsons, serà clau perquè la petita pugui descansar.

La companyia capta l’essència del món d’Ende i la transfereix a l’escenari amb una escenografia presidida per un majestuós i polivalent llit mòbil. Només dos actors fan de narradors i interpreten l’ampli repartiment de personatges que requereix la història, a més de manipular alternativament el titella de la princesa. Disfressats tan sols amb coixins, mantes i ornaments de làmpades, es transformaran en el Rei i la Reina de La Bonason, vilatans i herboristes. El llit els subministra tot el que necessiten, una solució útil i elegant pel que fa a atrezzo i construcció d’espais. El joc de llums i, especialment, la projecció sobre el llençol i les parets del teatre, estan també molt ben aconseguits.

Destaca especialment l’humor que en tot moment desprèn el muntatge i, encertadíssim, l’acompanyament musical de La Tresca i la Verdesca, que amenitza el relat amb melodies no només instrumentades, sinó també cantades. La qualitat musical és tal que, per uns instants, convida a assistir a un breu concert. Genial unió entre les dues companyies, que s’acomiaden del públic brindant un emotiu final.