L'envol

informació obraIntèrprets:
Jonathan Aubart, Nathan Chouchana, Inès Grunenwald, Yoanna Marilleaud, Mattia Maggi, Eliot Maurel, Laurène Thomas, Tom Vershueren, Ugo Stebel
Autoria:
Tamara Cubas
Direcció:
Tamara Cubas
Sinopsi:

Els nostres joves ja han abandonat el niu i s’aventuren a la vida i a la ciutat. Tenen les ales ben esteses i volen anar lluny. Tenen el desig lligat al cos i volen fer-se un lloc al món. El vent bufa fort i han de decidir en quina direcció volen anar. Han d'esperar que la tempesta es calmi o han de prendre el risc d’enlairar-se? Espectacle itinerant de dansa i teatre diürn per a tots els públics que posa en escena els primers passos dels joves en el vast món d’allà fora.

Crítica: L'envol

09/09/2018

Dinàmic, fresc, divertit, reivindicatiu, autèntic

per Jordi Bordes

La companyia francesa Adhok ha estat la triomfadora al carrer d'aquesta edició de Tàrrega. És un fet. Perquè tots tres espectacles itinerants (fets a partir d'un model similar, en què hi mana el joc, el moviment constant i un cert humor negre) han atrapat públic i crítica. Pocs cops un espectacle itinerant genera tantes accions diverses i amb unes situacions que revelen diferents denúncies (sempre des del sarcasme i la construcció d'uns personatges antiherois).  

A L'envol l'energia juvenil constata que no té manera de triomfar en el món laboral, perquè no té suficient preparació. Per molt que intentin salvar les seves mancances amb imaginació. Els personatges,maldestres, intenten triomfar en una entrevista de feina i, com un pallasso August, fer-se forts en els punts més febles. El seu drama esdevé d'una comicitat mordaç, a ulls de l'espectador. I la coreografia,com el que es deplaçá amb patins en línia fa que els espectadors hagin de perseguir-los i reubicar-se en cada parada, extrem que permet variar la situació favorable d'uns espectadors a canvi dels que an l'anteiror parada havien quedat darrere. 

Adhok també ha elaborat una altra peça amb actor joves sobre l'emancipació (Le nid) i un altre, de revelador i contestatari amb actors adults que representen interns contestataris d'una residència d'avis (Issue de socors).